TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Zile fără sfârșit LI-SEB-ZFSCCC-18-N-001
Zile fără sfârșit
Vezi
galerie

Zile fără sfârșit

de Sebastian Barry

Titlu apărut în colecția Clasici Litera la Litera

Id: #253972

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În vârstă de doar șaptesprezece ani, supraviețuitor al foametei din Irlanda, Thomas McNulty se înrolează în armata Statelor Unite ale Americii în anii 1850. Împreună cu camaradul său de arme, John Cole, Thomas va lupta în războaiele împotriva indienilor sioux și yurok și, în cele din urmă, în Războiul Civil. Marcate de greutăți înfricoșătoare, aceste zile li se par bărbaților extraordinar de intense, în ciuda ororilor la care sunt martori și la care iau parte.



Plasându-și acțiunea din Wyoming până în Tennessee, cartea lui Sebastian Barry este o capodoperă de atmosferă și limbaj.

 

Poveste emoționantă despre doi bărbați și despre familia improvizată pe care și-o creează împreună cu Winona, o tânără sioux, Zile fără sfârșit este un portret expresiv și memorabil al celor mai cumpliți ani din istoria americană.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sebastian Barry

Traducător: Oana Celia Gheorghiu

Data apariției: aprilie 2018

Titlu original: Days Without End

ISBN: 978-606-33-2473-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 12,7x19,7 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: război, supraviețuire

 

Opinii editoriale

O arheologie tulburătoare a tinereţii… Naratorul lui Barry vădeşte un amestec fascinant de înţelepciune şi naivitate, şi stilul lui seducător, cu accente vioaie şi pline de umor, stârneşte în acelaşi timp admiraţie şi nelinişte. Dar, în adolescenţa Americii, autorul descoperă de asemenea paradoxul uman esenţial: frica şi dragostea sunt la fel de greu de suprimat.

The New York Times Book Review

Povestea de frontieră închipuită de domnul Barry acumulează vertiginos mostre de inumanitate şi iubire furată: este în acelaşi timp sângeroasă şi romantică, criminală şi muzicală… O saga captivantă care contrapune ororile istoriei şi consolările căminului şi ale familiei.

The Wall Street Journal