Mai sunt în care ai TRANSPORT GRATUIT la orice comandă!

Detalii
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Femeia minimarket 978-973-46-7223-3
Vezi
galerie

Femeia minimarket

de Sayaka Murata

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom. Actual la Polirom

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 21.10.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

La treizeci şi şase de ani, Keiko Furukura are toate „atuurile” tipice ale unei femei-paria în societatea japoneză: lucrează de optsprezece ani cu jumătate de normă într-un minimarket, într-o suburbie a capitalei nipone, este necăsătorită, nu a avut niciodată un iubit şi nu se poate lăuda cu nici o experienţă sexuală. Metamorfozată din cauza rutinei zilnice într-un amalgam incontrolabil de ticuri verbale, gesturi mecanice, blazare şi oboseală cronică, Keiko ajunge să facă faţă din ce în ce mai greu presiunilor familiei şi prietenilor de a-şi asuma un mariaj şi un contract cu normă întreagă la o companie de top, alegeri ce i-ar garanta statutul de „femeie normală şi decentă”.
În încercarea de a se „vindeca” de inadaptabilitatea sa la tiparele sociale, eroina începe o stranie relaţie cu Shiraha, un fost coleg de muncă, un misogin înverşunat, el însuşi inadaptat la cerinţele exigente ale societăţii nipone. Infuzie de umor spumos, sarcasm şi autoironie, Femeia minimarket oferă cititorilor o radiografie actuală a mentalului social japonez.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sayaka Murata

Traducător: Iolanda Prodan

Data apariției: aprilie 2018

ISBN: 978-973-46-7223-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 168

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Polirom

Pagini: 168

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

 
Toate categoriile:
Ficțiune/ Literatură >> Literatură contemporană
Ficțiune/ Literatură >> Literatură universală
Speciale >> Scriitori din țări exotice
Speciale >> Scrisori din Asia literară
Speciale >> Catalog Cartepedia
 
Cuvinte cheie:
femeie, rutină, statut
 

Recenzii

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Keiko lucrează de mai bine de 18 ani în același magazin non-stop. Zi și noapte, ritualul așezării mărfii la raft, expunerea produselor promoționale, întâmpinarea clienților......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Un roman comic, curajos... copleşitor.” 

Hiromi Kawakami

„O interpretare pătrunzătoare a conformismului social şi a culturii muncii în lumea japoneză contemporană… Sayaka Murata îşi spune părerea direct, nu fără ironie, despre felul în care femeia japoneză ar trebui să evolueze în societate: fie se supune prejudecăţilor, fie va fi victima frustrării, a fricii, a furiei semenilor.” 

Kirkus Reviews

„Romanul lui Sayaka Murata transpune în cuvinte tristeţea, angoasa, jalea cuiva incapabil să-şi spună cum ar vrea propriile trăiri…” 

Ryū Murakami

„Stranie, detaşată, incisivă şi de o profunzime care te lasă mut, Femeia minimarket este un dar pentru oricine s-a simţit respins de lumea în care trăieşte.” 

Ruth Ozeki