TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Femeia minimarket PO-SAM-FEMEIM-18-N-001
Femeia minimarket
Vezi
galerie

Femeia minimarket

de Sayaka Murata

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #253513

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

La treizeci şi şase de ani, Keiko Furukura are toate „atuurile” tipice ale unei femei-paria în societatea japoneză: lucrează de optsprezece ani cu jumătate de normă într-un minimarket, într-o suburbie a capitalei nipone, este necăsătorită, nu a avut niciodată un iubit şi nu se poate lăuda cu nici o experienţă sexuală. Metamorfozată din cauza rutinei zilnice într-un amalgam incontrolabil de ticuri verbale, gesturi mecanice, blazare şi oboseală cronică, Keiko ajunge să facă faţă din ce în ce mai greu presiunilor familiei şi prietenilor de a-şi asuma un mariaj şi un contract cu normă întreagă la o companie de top, alegeri ce i-ar garanta statutul de „femeie normală şi decentă”.


În încercarea de a se „vindeca” de inadaptabilitatea sa la tiparele sociale, eroina începe o stranie relaţie cu Shiraha, un fost coleg de muncă, un misogin înverşunat, el însuşi inadaptat la cerinţele exigente ale societăţii nipone. Infuzie de umor spumos, sarcasm şi autoironie, Femeia minimarket oferă cititorilor o radiografie actuală a mentalului social japonez.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sayaka Murata

Traducător: Iolanda Prodan

Data apariției: aprilie 2018

Titlu original: Konbini ningen

ISBN: 978-973-46-7223-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 168

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: absurd, societate

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Keiko lucrează de mai bine de 18 ani în același magazin non-stop. Zi și noapte, ritualul așezării mărfii la raft, expunerea produselor promoționale, întâmpinarea clienților și sunetul casei de marcat......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Un roman comic, curajos... copleşitor.

Hiromi Kawakami

O interpretare pătrunzătoare a conformismului social şi a culturii muncii în lumea japoneză contemporană… Sayaka Murata îşi spune părerea direct, nu fără ironie, despre felul în care femeia japoneză ar trebui să evolueze în societate: fie se supune prejudecăţilor, fie va fi victima frustrării, a fricii, a furiei semenilor.” 

Kirkus Reviews

Romanul lui Sayaka Murata transpune în cuvinte tristeţea, angoasa, jalea cuiva incapabil să-şi spună cum ar vrea propriile trăiri…

Ryū Murakami

Stranie, detaşată, incisivă şi de o profunzime care te lasă mut, Femeia minimarket este un dar pentru oricine s-a simţit respins de lumea în care trăieşte.

Ruth Ozeki
Sayaka Murata
Sayaka Murata
Autor

Sayaka Murata (n. 1979), considerată de criticii occidentali noua senzaţie a lit...

vezi autor