TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tulpina de bambus PO-SAA-TULPDB-16-N-001
Tulpina de bambus
Vezi
galerie

Tulpina de bambus

de Saud al-Sanousi

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #243707

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 Roman câștigător al Internațional Prize for Arabic Fiction 
 Saga Tulpinii de bambus începe cu micul Jose, căruia i se spune și Isa, fiul unei filipineze și al unui kuweitian, urmărit toată viața de blestemul de a avea sânge amestecat. Tatăl sau, Rașid al-Taruf, se îndrăgostește de Josephine, servitoarea familiei, cu care se și căsătorește în taină. Nu trece mult însă și secretul lor iese la iveală. Constrâns de presiuni sociale și de conformismul familiei, Rașid se desparte de soția și de fiul lui abia născut, pe care-i trimite în Filipine, continuând să-i ajute cu bani. După ce el dispare în Irak, Ghassan, cel mai bun prieten, are grijă de Jose și îl aduce iarăși în Kuweit, stârnind astfel o criză în familia Al-Taruf. Tânărul Jose, de-acum maturizat de cruntele experiențe prin care a trecut, crescut sub semnul a trei religii, îngrijit de două „mame” și împărțit între două naționalități, își da seama că trebuie să-și caute numele adevărat, unul singur, religia și locul căruia îi aparține. Trebuie doar să se smulgă din realitatea incertă în care a crescut, din blestemul numelui Mendoza și din incertitudinea religioasă a lui Isa al-Taruf.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Saud al-Sanousi

Traducător: Nicolae Dobrişan

Data apariției: martie 2016

ISBN: 978-973-46-5876-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: căsătorie, secret

 

Opinii editoriale

 „În ciuda vârstei fragede și a simplității, Jose înțelege esența religiei prin experiențele pe care le trăiește după ce vizitează o biserică, o moschee și un templu budist.”

Saud al-Sanousi

„Exista personaje care ar trebui să schimbe realitatea din jurul nostru şi există romane făcute parcă să traiască alături de noi. Tulpina de bambus este un astfel de roman, populat cu astfel de personaje.”

Al-Hayat

„Tulpina de bambus, cartea tânărului kuweitian Saud al-Sanousi, reprezintă un nod important în discuțiile ce frământă societatea după Războiul din Golf… el abordează un subiect uman extrem de sensibil.”

Elaph
 Saud al-Sanousi
Saud al-Sanousi
Autor

Kuweitianul Saud al-Sanousi (n. 1981) este romancier și jurnalist. În 2010 a pub...

vezi autor