TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ghetoul interior LI-SHA-GHETOI-20-N-001
Ghetoul interior
Vezi
galerie

Ghetoul interior

de Santiago H. Amigorena

Titlu apărut în colecția Clasici Litera la Litera

Id: #312946

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În Ghetoul interior, Santiago H. Amigorena îndrăznește să-și arunce personajul, pe Vicente Rosenberg, în vârtejul unei introspecții dureroase, violente pe alocuri, în căutarea unei justificări pentru ceea ce nu poate fi cuprins cu mintea: oroarea supremă a secolului XX, Holocaustul.

Oscilând între normalitate și depresie adâncă, strivit între două lumi, cea interioară și cea exterioară, cea a vinovăției și cea a inocenței, între Bătrânul Continent și Lumea Nouă, eroul se refugiază într-o tăcere aparent fără întoarcere. Efortul de raționalizare îl conduce la chestionarea propriei identități, astfel că, obosit să fie polonez, Vicente se detestă pentru a fi visat să devină german și ajunge să-și urască identitatea evreiască. Numai iubirea, celălalt mare mister, reversul fecund al violenței și barbariei sterile, îl poate elibera de el însuși.

Cartea, cu puternice tușe autobiografice, se citește dintr-o răsuflare. Forța evocativă a autorului, stilul său direct, ce nu ocultează însă reflecția asupra condiției umane, captivează încă de la primul paragraf. Dincolo de lectură, cititorului i se propune o experiență formatoare și transformatoare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Santiago H. Amigorena

Traducător: Andreea Năstase

Data apariției: mai 2020

ISBN: 978-606-335-638-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 12,7x19,7 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

 

Opinii editoriale

„Santiago H. Amigorena dezvăluie în Ghetoul interior o dramă familială cumplită, așterne cuvinte simple și noi peste traumatismul colectiv, leagă intimul de universal. Este o carte bulversantă, trebuie s-o spunem... și s-o citim!“

Héléna Villovitch, Elle

„Santiago H. Amigorena își dezleagă astăzi bunicul de jurământul de tăcere și ne îngăduie să auzim vocea, atât de disperată și de demnă, a străbunicii sale. Mai mult, le reunește în această carte cu accente de kadiș, pe care le-o încredințează copiilor săi astfel încât aceștia să știe de unde vin și cu cine seamănă.“

Jérôme Garcin, L’Obs