TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Orient, Occident PO-SAR-ORIENO-20-N-001
Orient, Occident
Vezi
galerie

Orient, Occident

de Salman Rushdie

Titlu apărut în colecția Seria de autor Salman Rushdie la Polirom

Id: #308437

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Reunind nouă povestiri publicate pe parcursul mai multor ani, Orient, Occident reia una dintre temele predilecte ale lui Salman Rushdie, și anume suspendarea între două lumi de care se simte atras în egală măsură și pe care este, tot în egală măsură, dispus  le critice. O încercare de apropriere și definire culturală a două teritorii care și-au spus cuvântul în formarea sa ca scriitor, volumul de față problematizează percepția celor două universuri și propune un spațiu intermediarîn care memoria, istoria și imaginația se întâlnesc și se fertilizează reciproc.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Salman Rushdie

Traducător: Dana Crăciun

Data apariției: februarie 2020

Titlu original: East, West

ISBN: 978-973-468-068-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Dansul Orientului în compania Occidentului este unul tulburător de sentimental, cu atât mai mult cu cât muzica este scrisă de Rushdie iar ringul de dans este sufletul său. Imi place să compar povesti......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Povestirile din Orient, Occident sunt lucrate cu precizia miniaturilor sculptate în fildeş şi în toate, dincolo de captivantele jocuri de la suprafaţa textului, se ascunde imprevizibilul destinului uman.”

Maclean’s

„Bogat în nuanţe, plin de umor, de furie şi de amărăciune, volumul de povestiri Orient, Occident ne învăluie în tandreţe şi ne uimeşte prin exuberanţa limbajului.”

The Boston Globe

„Rushdie este cel mai important scriitor postcolonial al subcontinentului. În lumea imaginată de el, băieţi indieni din Kensington le cântă cântece de Neil Sedaka unor fetiţe pe nume şeherezada, iar diplomaţi asiatici îşi dezvăluie fanteziile de fani Star Trek.”

The Times Literary Supplement
Salman Rushdie
Salman Rushdie
Autor

Salman Rushdie s-a născut la Bombay (azi Mumbai) în 1947. La vârsta de treisprez...

vezi autor