TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Seducătoarea din Florenţa PO-SAR-SEDUDF-11-N-001
Seducătoarea din Florenţa
Vezi
galerie

Seducătoarea din Florenţa

de Salman Rushdie

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #207469

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Romanul Seducătoarea din Florenţa este o elegie închinată frumuseţii şi, în acelaşi timp, o medita ţie asupra naturii şi a modului în care funcţionează puterea.

 

Având în centru figura misterioasă şi seducătoare a unei femei – prinţesă, vrăjitoare şi sclavă, visul de dragoste al oricărui bărbat –, povestea îmbină epoci istorice şi spaţii culturale diametral opuse, purtându-ne din Florenţa lui Machiavelli şi a familiei Medici în opulenta Indie a mogulilor din perioada de glorie marcată de domnia lui Akbar. Deşi ne lăsăm cuceriţi de eroina cărţii, deşi acela care ţine în mână firele multicolore ale naraţiunii pare să fie un ins misterios cu aerul unui nobil, cu măiestria unui scamator şi misiunea unui diplomat, adevărata partitură a seducţiei este interpretată, ca întotdeauna, de Rushdie însuşi, care îmbină harul unui povestitor oriental cu talentul plastic şi bogăţia de nuanţe ale unui miniaturist.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Salman Rushdie

Traducător: Dana Crăciun

Data apariției: iunie 2022

Titlu original: The Enchantress of Florence

ISBN: 9789734691852

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 420

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire, vrăjitoare

 

Opinii editoriale

Seducătoarea din Florența este o vrăjitorie narativă, o meditație jucăușă, vibrantă, ce scoate din pălărie subiecte vechi de cînd lumea: puterea, sexul, iubirea, îndoială.” 

The Philadelphia Inquirer

Seducătoarea din Florența aduce cu ea un minunat triumf al poveștii. Rushdie poartă cu cititorii săi o conversație plină de miez despre lume și despre locul nostru în ea.”

New Statesman

„Un scriitor inspirat, Rushdie transformă povestea celor două… orașe într-un discurs ce se reinventează perpetuu, pe măsură ce prinde contur. Această exuberanță sărbătoare a artei povestirii îmbogățește lumea romanului.” 

India Today
Salman Rushdie
Salman Rushdie
Autor

Salman Rushdie s-a născut la Bombay (azi Mumbai) în 1947. La vârsta de treisprez...

vezi autor