TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ruşinea PO-SAR-RUINEA-08-N-001
Ruşinea
Vezi
galerie

Ruşinea

de Salman Rushdie

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #203772

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 Rușinea este un roman despre moșteniri asumate sau refuzate, despre migrații și secesiuni. Personajele principale sunt Omar Khayyam Shakil, cel care poartă numele unui celebru poet, deși "nici un rubaiat nu avea să izvorască vreodată din condeiul lui", Rază Hyder, generalul neînvins al unei armate mereu înfrânte și Iskander Harappa, al cărui gât nu poate fi vătămat de funia călăului. Dar în spatele lor trăiesc, tăcute, izolate și acoperite de valuri, femei a căror personalitate puternică schimbă cursul istoriei și al căror mesager este Sufiya Zinobia, purtătoarea sentimentelor refulate ale tuturor și transformând, sub această povară, rușinea care paralizează în violentă care ucide. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Salman Rushdie

Traducător: Cornelia Bucur

Postfaţator: Maria-Sabina Draga

Data apariției: 2008

Titlu original: Shame

ISBN: 978-973-46-1028-0

EAN-16: 978973461028

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,Există, undeva în lumea asta largă, o casă în care dispar camere. În această casă locuiesc trei surori care l-au născut pe Omar Khayyam Shakil. Poate toate trei deodată sau poate doar una singură, nu......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

 "Exemplu suprem de dislocare a timpului, istoriei, personajelor și spațiilor, având drept consecință o materializare, i-a conferit lui Salman Rushdie încă un motiv de a fi apreciat și admirat. Romanul sau aduce în prezent figură dualului, a Bestiei, ca pe un diapozitiv literar subversiv de portretizare a statutului social și politic al Pakistanului, a unor tradiții vechi care și-au pierdut de mult orice logica, a rupturilor unui stat de sine, creând o poveste despre trei familii și relațiile dintre membrii ei, totul sub influența sentimentului de sharam (rușine), cea mai puternică și mai influentă forță în sfera emoțiilor umane." 

nr. 4/8 din 2010, Echinox - Paul Mărgău

"Dacă Salman Rushdie ar fi un personaj din propriile sale romane, notorietatea pe care i-a adus-o celebra condamnare la moarte ar fi fost înscrisă în destinul lui încă din clipa nașterii. De fapt, întreaga sa viață poate fi înțeleasă ca o alegorie a ciocnirii inevitabile dintre cosmopolitism și izolare, liberalism și fundamentalism, civilizația modernă (cu laicizarea, scepticismul și relativismul ei) și forțele obscure ale unui Ev Mediu renăscut. Cele mai cunoscute romane ale sale tratează tocmai despre acest conflict, pe fundalul unei Indii în plin proces de dezintegrare, iar decorul lor este un paradis devastat." 

Village Voice
Salman Rushdie
Salman Rushdie
Autor

Salman Rushdie s-a născut la Bombay (azi Mumbai) în 1947. La vârsta de treisprez...

vezi autor