TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O mare de lacrimi EP-RUS-O00MDL-17-N-001
O mare de lacrimi
Vezi
galerie

O mare de lacrimi

de Ruta Sepetys

Id: #247720

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cu măiestria pe care cititorii romanului Printre tonuri cenușii i-o cunosc deja, Ruta Sapetys oferă o altă captivantă ficţiune istorică, pornind de la un episod zguduitor petrecut spre sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial, o tragedie înscrisă în istorie drept cel mai cumplit dezastru maritim – scufundarea vasului german Wilhelm Gustloff în Marea Baltică. La 30 ianuarie 1945, nava încerca evacuarea a peste zece mii de civili, răniţi, oficiali nazişti şi personal militar din portul Gotenhafen, cu toţii refugiaţi din calea Armatei Roşii, când a fost surprinsă şi torpilată de un submarin sovietic. Dintre cei nouă mii pieriţi atunci în apele îngheţate, aproape cinci mii erau copii.

 

Ne aflăm la finalul celui de al Doilea Război Mondial, în Prusia Răsăriteană, unde mii de refugiaţi caută cu disperare o cale de scăpare din calea morții. Printre aceştia se află și Joana, Emilia şi Florian, ale căror vieți se intersectează pe drumul către nava care le promitea salvarea, Wilhelm Gustloff. Fiecare are secrete „incomode”, ca toţi cei care trăiesc vremuri de război, de fugă şi de lipsuri. Uniţi prin forţa împrejurărilor, poveştilor lor converg, iar paleta narativă se îmbogățește în consecinţă, deopotrivă cu emoţiile cititorilor care află, într-o rapidă alternanţă a perspectivelor, despre minciuni şi revelaţii, despre trădare şi generozitate, despre violenţă şi autoamăgire. Cu fiecare minut care-i apropie de ţărmul izbăvitor, îşi înving neîncrederea şi îşi consolidează speranţa. Dar, tocmai când credeau că au reuşit, intervine inevitabilul hâd al sorţii. Naţionalitatea, cultura, educaţia, statutul social nu mai contează atunci când zece mii de suflete – adulţi şi copii – se văd nevoite să lupte pentru supravieţuire.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ruta Sepetys

Traducător: Gabriela Stoica

Data apariției: februarie 2017

Titlu original: Salt to the Sea

ISBN: 978-606-8754-16-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 360

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Epica Publishing

Teme: supraviețuire, Al Doilea Război Mondial, secret, trădare

 

Opinii editoriale

Sepetys, maestra ficţiunii pentru tineret şi adolescenţi, realizează o imagine panoramică asupra unei tragedii de proporţii din perspective profund nuanţate şi convingătoare.

Entertainment Weekly

Captivantă… puternică… obsedantă și tulburătoare.

The Washington Post

Trebuie neapărat citită atât de adulţi, cât şi de adolescenţi.

New York Times Book Review

Ficţiune istorică la cel mai înalt nivel.

The Globe and Mail

Obsedant, sfâşietor, plin de speranţă şi de-a dreptul magnific… unul dintre cele mai bune romane pentru adolescenţi, cum de mult n-a mai apărut.

Salt Lake Tribune

Scris cu talent şi sensibilitate… îi va lăsa pe cititori cu ochii în lacrimi.

School Library Journal
Ruta Sepetys
Ruta Sepetys
Autor

Ruta Sepetys este o autoare de renume internaţional, publicată în peste șaizeci...

vezi autor