TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Educație europeană HF-ROG-EDUCAE-20-N-001
Vezi
galerie

Educație europeană

de Romain Gary

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #312802

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În iarna lui 1942, în timp ce bătălia de la Stalingrad a început, adolescentul Janek Twardowski este trimis de tatăl său să se ascundă în pădure, pentru a nu avea aceeași soartă cu cei doi frați mai mari uciși în luptă. Recuperat de un grup pestriț de partizani, el devine om de legătură, furișându-se prin sate și orașe ai căror locuitori încearcă să supraviețuiască. Janek are astfel ocazia să descopere o Polonie (de fapt, o Europă și o umanitate) împărțită între trădare și eroism, între iubire și ură, între viață și moarte.

 

„Gary a fost un povestitor extraordinar și un născocitor de personaje, într-o vreme, «epoca suspiciunii», în care aceste noțiuni, povestea, personajul, erau considerate perimate. Punerea în abis din Educație europeană, polifonia din Rădăcinile cerului, dimensiunea autoficțională din Promisiunea zorilor nu sunt deloc semne ale supunerii față de romanul moștenit din secolul al XIX-lea.” — MIREILLE SACOTTE, Introducere la ediția Romain Gary, Romane și povestiri, „Biblioteca Pléiade“, Gallimard, 2019

extinde
 

Detalii produs

Autor: Romain Gary

Traducător: Daniel Nicolescu

Data apariției: aprilie 2020

ISBN: 978-606-779-649-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 280

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: trădare, conflict, iubire, moarte, prietenie, supraviețuire

 

Opinii editoriale

„În ultimele pagini, atât de apropiate de Mitul lui Sisif al lui Camus (1942), niște furnici escaladează – nepăsătoare, ținând mereu drumul drept și cărând mereu mai departe o rămurică absurdă – o carte care are același titlu ca romanul pe care personajul muribund nu va avea timp să-l termine de scris. [...] În romanul lui Gary, educația se face prin experiența celuilalt, prin prietenie și iubire.”

Frédéric Worms, Libération, 2014

„Gary ne anunță un roman, dar îi citim cartea nu ca pe o ficțiune, ci ca pe un jurnal, ca pe o relatare a unor fapte văzute. Nu în invenție stă interesul ei, ci în singurul adevăr care contează: acela de a vedea limpede în haosul lumii și al inimilor.”

Émile Henriot, Le Monde, 4 octombrie 1945
Romain Gary
Romain Gary
Autor

Scriitor (romancier, eseist, autor de memorii), aviator, diplomat, regizor, scen...

vezi autor