TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Puţin sub linie

Robert Şerban
De cîte ori nu ne-am dorit să fim ultimii, dar, în același timp, primii deasupra liniei? Adică între cîștigători, deşi...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-3054-8
Dimensiuni: 13,5x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

De cîte ori nu ne-am dorit să fim ultimii, dar, în același timp, primii deasupra liniei? Adică între cîștigători, deşi cei de pe urmă dintre ei. Nimeni nu are chef să piardă. Numai că viața te aduce, cîteodată, sub linie. Dacă ai noroc, mai ieși la suprafață, mai tragi o gură de aer, arunci o privire, poate chiar... plutești. Măcar un timp.

În această carte sînt „povești” despre cum e sub linie, de ce s-a ajuns acolo, ce se întîmplă pe acolo, cum și dacă se mai iese la suprafață. Robert Șerban pare că scrie atît de firesc și de simplu, încît uneori ai impresia că ai mai citit undeva cuvintele sale. În propriile-ți gînduri, probabil.

Data apariției: septembrie 2015
Pagini: 72
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, poezie, versuri
  • Robert Şerban Robert Şerban - Autor
    Robert Şerban (n. 1970, Drobeta-Turnu Severin) este scriitor, jurnalist şi editor. Absolvă cursurile Facultăţii de Arte şi Design şi pe cele ale Facultăţii de Construcţii, ambele din Timişoara. Are o prezenţă apăsată in viaţa culturală a Timişoarei:...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie Puțin sub linie Robert Șerban ține să ne anunțe încă de la prima poezie că pe el nu îl interesează marile probleme fundamentale ale omenirii, cataclismele sau istoriile complicate. Pentru el sunt mult mai importante micile probleme de zi cu zi, cele de care te împiedici involuntar dar care îți pot periclita întreaga zi. Astfel ne introduce el în universul unei poezii a cotidianului, a contingentului, a vieții trăită la nivelul epidermic. Aici se produc, din punctul lui de vedere, adevăratele emoții, adevăratele zvâcniri. Și chiar reușește să ne convingă de acest lucru. Pe mine, de exemplu, chiar m-a convins să privesc cu mai...
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

Simona Sora
„În urmă cu cîtva timp, Robert Şerban ducea pînă în pînzele albe poetica suprafeţei: o suprafaţă îndelung şlefuită, a ultimelor gesturi şi, într-un sens, a ultimelor cuvinte. Acum, în acest nou şi neaşteptat Puţin sub linie, reinventează o poetică a stării lucrurilor, a singurei-frici-care-contează, a texturilor realităţii care se află imediat sub suprafaţă, a cuvintelor mici care te trec podul. Eu am trecut podul ăsta cu Robert Şerban şi am rămas în continuare puţin sub linie.”
Bogdan-Alexandru Stanescu
„Poezia lui Robert Șerban cu greu își disimulează melancolia sub o aparentă observare a mișcărilor cotidiene. Ochiul acestui poet cataloghează semnele sacrului în relieful realului asemeni unui entomolog care prinde fluturi în cartonul insectarului. Numai că acel carton este, evident, un palimpsest: în straturile sale succesive se ascund istorii, tristeți vechi și noi, iar membrana sa este chiar zona temporală încă nenăscută: un viitor care se formează în apele negre ale aceleiași melancolii.”
Dan-Liviu Boeriu
„Poemele din Putin sub linie gravitează în jurul unor imagini cînd tandre, cînd ironice, cînd străpunse de melancolie, cînd pulsînd a speranță matură, însă întotdeauna circumscrise unui ideal afectiv deloc de neglijat: păstrarea intactă a clipei de acum, a secundei prezente și pline, fără de care viața s-ar transforma într-un șir plictisitor de amintiri trucate și contururi difuze. Poetul își sondează devenirea, găsește o logică emoționantă a evoluției și o adnotează conștiincios, creînd o colecție tulburătoare de sentimente și compunînd cu discreție un adevărat imn închinat vieții. Omul-copil și omul-înțelept își dau mîna în acest volum tulburător, într-un continuu dans al rolurilor și al bucuriilor mărunte.”

Opinia cititorilor