TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ziua Independenţei HF-RIF-ZIUA0I-09-P-001
Vezi
galerie

Ziua Independenţei

de Richard Ford

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #203062

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman tradus în douăzeci de limbi, distins în 1996 cu premiile PEN/Faulkner şi Pulitzer

 

În cel de-al doilea roman al trilogiei ce gravitează în jurul lui Frank Bascombe, Ziua Independenţei, Richard Ford continuă odiseea plină de umor şi melancolie a personajelor sale. Acum agent imobiliar în Haddam, adevărat topos american, ilustrativ pentru un anumit tip de existenţă în suburbiile elegante din New Jersey, Frank caută strategii de supravieţuire după evenimentele traumatizante din viaţa sa – moartea fiului mai mare, divorţul, despărţirea de Vicki Arcenault, singura femeie care i-a mai putut trezi sentimente după ce a pierdut-o pe soţia sa, Ann. Pe jumătate un road novel, Ziua Independenţei e o carte mai intensă şi mai alertă decât Cronicarul sportiv, prima parte a trilogiei, aici călătoria pe care o fac cei doi, tată şi fiu, cu ocazia lui 4 Iulie, fiind plină de peripeţii şi de situaţii dramatice care ţin cititorul cu sufletul la gură până la ultima pagină. Deopotrivă frescă a Americii contemporane, scrisă cu o acuitate a observaţiei demnă de John Steinbeck şi cu umor debordant, dar şi roman psihologic, Ziua Independenţei reuşeşte să conserve statutul arhetipal al lui Frank Bascombe.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Richard Ford

Traducător: Iulia Gorzo

Data apariției: 2009

Titlu original: Independence Day

ISBN: 978-973-689-319-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 448

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: aventură, umor, supraviețuire, Melancolie

 

Opinii editoriale

„Un roman formidabil. Richard Ford îl aduce înapoi pe Frank Bascombe şi face din el un personaj mitic al literaturii americane.”

Newsweek

„Pe Richard Ford îl interesează atât construirea unui tablou veridic al Americii contemporane, cât şi explorarea meandrelor existenţiale ale lui Frank Bascombe. Dar, nu în ultimul rând, autorul e preocupat de stăpânirea unui limbaj care să-l prindă în mrejele sale pe cititor.”

Le Magazine Littéraire

„Ziua independenţei este deopotrivă o celebrare a vieţii cotidiene, pline de nuanţe şi detalii savuroase, dar şi a epifaniilor care însoţesc momentele aparent banale ale existenţei.”

People
Richard Ford
Richard Ford
Autor

Richard Ford este unul dintre cei mai apreciaţi romancieri americani contemporan...

vezi autor