TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Gândacul LE-RAH-GNDACU-10-N-001
Gândacul
Vezi
galerie

Gândacul

de Rawi Hage

Titlu apărut în colecția Leda Contemporan la Leda

Id: #215243

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman distins cu Paragraph Hugh McLennan Prize for Fiction şi Grand Prix du Livre de Montreal finalist la ScotiaBank Giller Prize, Governor General's Literary Award, Roger Writer's Trust Fiction Prize, Commonwealth Prize şi selectat de Globe and Mail în topul celor mai bune zece carţi ale anului 2008

Plasată în decorul comunităţii de imigranţi din Montréal, acţiunea romanului se desfăşoară pe parcursul unei luni de iarnă deosebit de aspre. Un hoţ autodeclarat, cu o tentativă de sinucidere ratată, este salvat împotriva voinţei sale şi obligat să frecventeze şedinte de terapie la cabinetul unei analiste bine intenţionate, dar naive. Astfel se declanşează întreaga poveste, purtându-ne din trecutul violent al copilăriei antieroului petrecute într-o ţară sfâşiată de război, într-un prezent cu un peisaj dominat de cafenele de imigranţi îmbâcsite de fum, în care fiecare are câte o poveste de spus. Pe străzile îngheţate din Montréal, hoţul supravieţuieşte la limita, imaginându-şi ca este un gândac ce invadeaza vieţile localnicilor privilegiaţi şi nepăsători din jurul său.

Scrisă într-un remarcabil stil cinematografic, Gândacul a consolidat statutul lui Hage ca una dintre cele mai interesante şi puternice voci tinere ale ficţiunii canadiene contemporane.  Numele său reprezintă o achiziţie de valoare pentru portofoliul Editurii Leda, care a publicat deja autori canadieni consacraţi, precum Margaret Atwood, Nancy Huston, Anne Hébert, Anne Michaels şi alţii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Rawi Hage

Traducător: Irina Vainovski-Mihai

Data apariției: 2010

Titlu original: Cockroach

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Leda

 

Opinii editoriale

„O privire sumbră şi necruţătoare... lumea subterană a imigranţilor într-o versiune originală, crudă şi curajoasă.” 

Colm Tóibín

„Cu ecouri din Însemnări din subterană a lui Dostoievski şi Metamorfozele lui Kafka, acest roman magic-realist plasat în zilele noastre aduce la iveală, în intunericul iernii canadiene, trecutul violent, marcat de război al protagoniştilor săi...” 

Booklist

„O parabolă dostoievskiană, care-l coboară pe cititor în subteranele Montréalului pentru a se confrunta cu o lume în care pulsează sexul, crima şi viaţa insectelor flămânde.” 

Hari Kunzru
Rawi Hage
Rawi Hage
Autor

Rawi Hage s-a născut în 1964 la Beirut, unde a trăit timp de nouă ani experienţa...

vezi autor