TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Noapte bună, copii! PO-RPG-NOBCT1-17-N-001
Vezi
galerie

Noapte bună, copii!

de Radu Pavel Gheo

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #248400

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Noapte bună, copii! a primit Premiul Naţional de Proză al Ziarului de Iaşi, Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România – filiala Timişoara şi premiul „Romanul anului 2010” acordat de revista culturală Tiuk! şi a fost tradus în Italia în 2016.

 

Roman apărut și în limba spaniolă, Editura Tres Hermanas, Madrid, 2020, traducere de Marian Ochoa de Eribe.

 

După ani de emigraţie americană, Marius vine în România într-o vizită de afaceri. Dar nu doar atât. Ca dovadă, şi-a adus cu el un Chevrolet Corvette roşu, unul din visele materializate ale adolescenţei lui. Ceea ce nu ştie încă este că în fosta lui ţară nu-l aşteaptă doar amintirile luminoase şi plăcerea de a-şi etala prosperitatea şi succesul american, ci şi umbrele trecutului.

 

Noapte bună, copii! este un periplu în timp şi spaţiu prin partea întunecată a Los Angeles-ului, prin jocurile nu întotdeauna simple şi vesele ale copilăriei din satul bănăţean al bunicilor, printr-un alt sat, din Moldova, unde se cer încheiate socoteli vechi, prin lumea literară a Iaşiului, în care încearcă să supravieţuiască unul dintre tovarăşii de demult ai lui Marius, ultimul rămas în ţară. Iar în vârtejul de întâmplări când tragice, când comice, apar câteodată lucruri neînţelese şi înfricoşătoare.


La începutul acestei istorii erau patru – patru copii care visaseră să ajungă Dincolo. Ca noi toţi, o întreagă generaţie care am tânjit şi mai tânjim încă după Tărâmul Făgăduinţei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Radu Pavel Gheo

Data apariției: aprilie 2017

ISBN: 9789734667048

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 584

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: copilărie

Radu Pavel Gheo
Radu Pavel Gheo
Autor

Radu Pavel Gheo (n. 1969) a absolvit în 1994 Facultatea de Litere a Universităţi...

vezi autor