TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Disco Titanic PO-RPG-DISCOT-16-N-001
Disco Titanic
Vezi
galerie

Disco Titanic

de Radu Pavel Gheo

Titlu apărut în colecția Ego | Proză la Polirom

Id: #246428

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Vlad Jivan e patronul unei edituri obscure din Timișoara anului 2011 și erou al revoluției din 1989. Face afaceri profitabile cu un fost securist din București, iar în timpul liber îi place să joace baschet și să stea la bere cu prietenii. Discută pătimaș despre mafia țigănească, despre „invazia” oltenilor care au distrus civilizația banateana și – doar pe jumătate în glumă – despre secesiunea Banatului.
În trecutul său există însă cîteva secrete pe care nu le dezvăluie nici măcar soției lui, Emilia, cel mai întunecat fiind legat de o excursie din 1989 cu părinții în fosta Iugoslavie, în Split, pe litoralul Mării Adriatice. Iar cînd Emilia îl convinge să meargă în concediu în Croația, Vlad își redescoperă prietenii croați de odinioară, ce poartă cicatricile unui război secesionist, și ajunge să se confrunte cu trecutul său tăinuit.
Disco Titanic este un roman cu adolescenți maturizați traumatic într-o lume copleșită de puseuri naționaliste sau localiste, o carte despre tandrețea și cruzimea care se ascund în fiecare dintre noi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Radu Pavel Gheo

Data apariției: octombrie 2016

ISBN: 978-973-46-6373-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: prietenie

 

Opinii editoriale

„Un scriitor strălucit, ce va marca o epocă.” 

Mircea Iorgulescu

„Cu lecția lui Bulgakov, a marilor prozatori americani și a cineaștilor ruși, cehi și polonezi din anii ’70-’80 bine asimilată, Radu Pavel Gheo e un romancier de mână întâi.” 

Adriana Bittel
Radu Pavel Gheo
Radu Pavel Gheo
Autor

Radu Pavel Gheo (n. 1969) a absolvit în 1994 Facultatea de Litere a Universităţi...

vezi autor