TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pascal desenează corăbii CR-RAN-PASCDC-16-N-001
Pascal desenează corăbii
Vezi
galerie

Pascal desenează corăbii

de Radu Niciporuc

Id: #242961

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 Lumea lui Radu Niciporuc viețuiește între cer și pământ, legănată de ritmul tangajului. Un autentic lup de mare, fermecătorul povestaș îi surprinde cele mai spectaculoase întâmplări reflectate în oglinda generoasă a marilor și oceanelor lumii. Cele opt povestiri cu final neașteptat trec granițele literaturii de călătorie, explorând nu doar tarâmuri exotice, ci și subtile trăiri sufletești ale unei umanități aparte. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Radu Niciporuc

Data apariției: februarie 2016

ISBN: 978-973-23-3109-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 184

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartea Românească

Teme: suflet

 

Din blogul Cartepedia

Vlad Zver Vlad Zver

,,De pe vapor lumea se vede altfel, Radu Niciporuc aducându-și cititorii pe Marele Albastru în intimitatea echipajului. Povestirile sunt amuzante, triste, pline de povețe sau pur și simplu amintiri desp......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

 „Pe Radu Niciporuc îl strânge uscatul, cu sau fără dealurile clujene între care s-a ivit pe lume. Și atunci, dornic să rupă chinga, pleacă pe mare. Nu doar fiindcă asta e fișa postului, ci și fiindcă acolo, «în fiertura amiezii», sub valuri care-ți scuipă sare pe piele, el găsește locul magic unde împletește gânduri în fraze și fraze în povești. Cu huidume și slăbănogi, cu azilanți și robi ai paharului, cu bărboși tandri sub coajă asprimii lor și fețe care flutură sutiene în loc de batiște. Dacă lipești urechea de cuvintele lui Radu, auzi un ecou îndepărtat din Conrad, plecat cu nostromul lui să clătească lumea în ape verzi și în spume nervoase. Iar dacă te oprești o clipă din citit, te năpădește gândul că în viață fiecăruia dintre noi există porturi, refugii și tristeți. Și că în fiecare îmbobocește cândva – nu se știe cum și nu se știe când – un explorator. Sunt în poveștile acestea ale lui Radu Niciporuc un veritabil festival de culori și mirosuri, un turbion de emoții, o furtună de cuvinte când moi și dulci, când țări și severe.” 

Radu Paraschivescu
Radu Niciporuc
Radu Niciporuc
Autor

Sunt om al mărilor, născut la Cluj dintr-o familie de români și ucraineni; prim...

vezi autor