TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Tranziție (Carte pentru toți)
Tranziție (Carte pentru toți)
Vezi
galerie

Tranziție (Carte pentru toți)

de Rachel Cusk

Titlu apărut în colecția Carte pentru toți la Litera

Id: #376330

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

După destrămarea familiei, o scriitoare se mută la Londra, împreună cu cei doi fii ai săi. Această răsturnare de situație reprezintă factorul catalizator pentru mai multe tranziții – de ordin personal, moral, artistic și practic. Privită din perspectiva protagonistei, o femeie de o inteligență sclipitoare, narațiunea aprofundează temele prefigurate în apreciatul roman Schiță și oferă o reflecție pătrunzătoare și emoționantă asupra copilăriei și destinului, valorii suferinței, responsabilității personale și misterului schimbării.

În Tranziție, cel de-al doilea dintr-o scurtă dar memorabilă serie de romane, Cusk descrie experiențele elementare și aspectele profund liminale ale vieții. Cartea tratează, cu o onestitate tulburătoare, tema conflictului lăuntric dintre dorința de a-ți trăi viața și aceea de a evada din ea, a ambivalenței sfâșietoare ce însuflețește năzuința fiecăruia dintre noi de a se simți autentic.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Rachel Cusk

Traducător: Adriana Bădescu

Data apariției: iunie 2021

ISBN: 9786063375262

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x16,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

 

Opinii editoriale

Cusk este de multă vreme una dintre cele mai bune și mai revigorante voci din literatura de limbă engleză, dăruită cu precizie științifică, cu o sintaxă meticuloasă și cu un umor caustic. Frazele ei sunt savuroase… În cărțile cele mai recente, a găsit o metodă narativă care asigură libertate vitală pentru inteligența ei formidabilă, pentru umorul ei înnăscut și pentru agerimea spiritului de observație.

The New York Review of Books
Rachel Cusk
Rachel Cusk
Autor

Rachel Cusk s-a născut în Canada în 1967, dar copilăria și-a petrecut-o, în mare...

vezi autor