TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sistemul periodic AR-PRL-SISTEP-19-N-001
Vezi
galerie

Sistemul periodic

de Primo Levi

Titlu apărut în colecția Cărţi cult la Art

Id: #259648

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Declarată de The Royal Institution of Great Britain drept cea mai bună carte de știință scrisă vreodată, Sistemul periodic al lui Primo Levi îmbină în cel mai încântător și mai elegant mod cu putință autobiografia și memoriile cu meditația științifică și filozofia umanistă, reușind incredibil să exceleze în fiecare dintre aceste genuri.

 

Structurat îndrazneț în jurul elementelor din tabelul periodic al lui Mendeleev, volumul reunește douăzeci și unul de proze scurte purtând numele câte unui element chimic: azot, carbon, hidrogen, aur, arsenic ș.a.m.d., într-o splendidă și profundă încercare de a confrunta spiritul și conștiința cu materia.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Primo Levi

Traducător: Vlad Russo

Data apariției: iunie 2019

Titlu original: Il sistema periodico

ISBN: 978-606-710-612-1

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 344

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: curiozitate, identitate

 

Opinii editoriale

În Sistemul periodic, Primo Levi face din chimie o metaforă a vieții sale. Dar va fi mai mult de-atât. Chimia i-a dat formă vieții sale, a definit-o, iar la Auschwitz chiar i-a salvat viața. Într-un final, chimia va fi absolut tot: viața însăși. Sistemul periodic e o carte pe care lumea o va citi și în anul 2085.

Nature

Nu există nimic superfluu în această carte. Totul este esențial și minunat de pur...

Saul Bellow

„Sistemul periodic este ceva cu totul special: o interacțiune între o cunoaștere profundă, o experiență teribilă și un talent literar transcendent. Totul fiind catalizat de alt ingredient, mult mai greu de definit care, în lipsă de alt cuvânt mai bun, ar putea fi numit bunătate. Dacă cumva căutați o carte bună, o carte cu adevărat bună în toate sensurile posibile, atunci aceasta este.

The Guardian
Primo Levi
Primo Levi
Autor

Scriitorul Primo Levi (1919‑1987) şi‑a făcut studiile în Torino, oraşul natal, a...

vezi autor