TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Poveste despre dragoste şi întuneric (Ediția 2020) 9786067797541

Poveste despre dragoste şi întuneric (Ediția 2020)

de Amos Oz

Titlu apărut în colecția Seria de autor Amos Oz la Humanitas Fiction

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

Opera lui Amos Oz este tradusă în peste patruzeci de limbi. Poveste despre dragoste şi întuneric a primit zece distincţii literare internaţionale, printre care Premiul France Culture în 2004, Premiul Goethe în 2005 și National Jewish Book Award în 2006. În 2015, Natalie Portman regizează o adaptare cinematografică a cărții în care joacă unul dintre rolurile principale..

 

Dragostea şi întunericul sunt cele două forţe care dau viaţă extraordinarei poveşti a lui Amos Oz. Scriitorul ne poartă într-o călătorie insolită şi seducătoare prin copilăria şi adolescenţa lui petrecute pe străzile toropite de căldură din Ierusalimul anilor '40-'50, prin istoria neaşezată a Israelului aflat la răscrucea vremurilor şi prin tumultul vieţii de familie alături de o mamă romantică şi visătoare şi de un tată logic şi sobru, antrenaţi în nesfârşite discuţii intelectuale. Prins între cele două lumi, cea dinăuntrul şi cea din afara căminului părintesc, copilul Amos simte greutatea trecutului şi a prezentului apăsându-i umerii, iar prin ochii lui de martor inocent şi curios luăm parte la naşterea unei naţiuni.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Amos Oz

Traducător: Dana-Ligia Ilin

Data apariției: iunie 2020

ISBN: 9786067797541

Copertă: Paperback

Număr pagini: 608

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Humanitas Fiction

Titlu original: A Tale of Love and Darkness

Pagini: 608

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

 
Toate categoriile:
Ficțiune/ Literatură >> Literatură contemporană
Ficțiune/ Literatură >> Literatură universală
Cărți premiate
Speciale >> Literatura la feminin
 
Cuvinte cheie:
literatură israeliană, beletristică, roman, Israel, amintiri, familie, naţiune, copilărie, ierusalim, premiul goethe, premiul france culture, saga, copilărie, israel, Natalie Portman
 

Opinii editoriale

"Unul dintre cele mai palpitante, mai intense şi mai emoţionante romane autobiografice scrise vreodată.“

The Independent

"Amos Oz e un abil şi seducător magician al cuvintelor. Rămânem prizonierii lui pe tot parcursul lecturii şi încă mult după aceea.“ 

Los Angeles Times

"Un roman magistral, care se cere citit şi recitit cu voluptate.“

Lire

"Cea mai bună carte a lui Amos Oz.“

The New Republic

"Cel mai popular - si solitar - scriitor israelian a mostenit melancolia iremediabila a mamei, perfectionismul tatalui, puterea de munca organizata a kibbutzimilor, dar si echilibrul rational si intelepciunea rabinica, pigmentate cu umor. O asemenea combinatie este si Poveste de dragoste si intuneric - o carte splendida si tulburatoare." 

Formula as nr. 840, 11-17 octombrie 2008 - Adriana Bittel

"O carte emotionanta, obsedanta, dureroasa, de un umor contagios pe alocuri - cea mai buna carte a lui Amos Oz." 

The New Republic

"Amos Oz este autorul uneia dintre cele mai palpitante, mai intense si mai emotionante autobiografii ale lumii. Scriitura este complexa, curgatoare, aproape liturgica." 

The Independent

"Romanul nasterii unei familii, a unui popor si a unei tari, Poveste despre dragoste si intuneric este deopotriva romanul formarii unui scriitor pentru care biblioteca este un spatiu de o senzualitate extraordinara si care isi doreste sa devina el insusi...o carte." 

Le Point

"Amos Oz se autoanalizeaza, se ridiculizeaza si se dezvaluie pe de-a-ntregul, si totusi cititorul nu poate decat sa-l indrageasca - un truc ce face parte din arsenalul magic al scriitorului. Pe tot timpul lecturii suntem prizonierii acestui magician al cuvintelor, abil si seducator." 

Los Angeles Times

"Amos Oz este autorul uneia dintre cele mai palpitante, mai intense şi mai emoţionante autobiografii ale lumii. Scriitura este complexă, curgătoare, aproape liturgică."

The Independent

"Amos Oz se autoanalizează, se ridiculizează şi se dezvăluie pe de-a-ntregul, şi totuşi cititorul nu poate decât să-l îndrăgească - un truc ce face parte din arsenalul magic al scriitorului. Pe tot timpul lecturii suntem prizonierii acestui magician al cuvintelor, abil şi seducător."

Los Angeles Times
Amos Oz
Amos Oz
autor

AMOS OZ (1939–2018) este cel mai important prozator și eseist israelian....

vezi autor
Dana-Ligia Ilin
traducător

Dana Ligia Ilin, absolventă a Universităţii Bucureşti, secţia de Limbi...

vezi autor