TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ultima iluzie PO-POK-ULTIMI-14-N-001
Ultima iluzie
Vezi
galerie

Ultima iluzie

de Porochista Khakpour

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #236215

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

La fel ca primul roman al Porochistei Khakpour, Ultima iluzie este o comedie neagra scrisa sub obsesia dezastrului petrecut in Statele Unite la 11 septembrie 2001. Personajul central, Zal, este un tinar iranian care literalmente a scapat dintr-o cusca: mama sa, infricosata de pielea si parul lui deschise la culoare, de „diavol alb”, il tine inchis zece ani intr-o colivie pentru pasari. Scapat ca prin minune de acolo si adus in New York, Zal va incerca sa se adapteze intr-o lume care nu are nimic in comun cu ce a cunoscut in copilarie. In sinea lui, inca se mai simte asemenea unei pasari. Prietenia lui Zal cu un iluzionist care pretinde ca poate zbura si relatia sa cu o artista care, la rindul ei, se crede clarvazatoare ii ingreuneaza si mai mult efortul de adaptare. Inspirat de o legenda persana din Cartea Regilor, romanul Ultima iluzie este si un omagiu adus orasului New York.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Porochista Khakpour

Traducător: Veronica D. Niculescu

Data apariției: iulie 2014

ISBN: 978-973-46-4686-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

Ultima iluzie este un superb melanj epic: legenda si realitate, fictiune si istorie, Orient si Occident, bine si rau.” 

San Francisco Chronicle

Ultima iluzie surprinde, asa cum putine romane inspirate de evenimentul tragic din 11 septembrie 2001 o fac, sentimentul contradictoriu ca viata in America de dinainte de atac era banala, lipsita de complicatii. Porochista Khakpour ne arata insa prin romanul ei o imagine a noastra mai profunda.”

Los Angeles Times

„Proza Porochistei Khakpour este fluida si viscerala, iar discursul ei este o abila punere in scena a realitatii si a perspectivei narative. Ultima iluzie e o bijuterie literara a tristetii, a curajului, a contemplatiei.” 

Library Journal
Veronica D. Niculescu
Veronica D. Niculescu
Traducător

Veronica D. Niculescu (n. 1968) este scriitoare și traducătoare. A publicat volu...

vezi autor