TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Încetează cu minciunile tale PO-PHB-NCECMT-17-N-001
Încetează cu minciunile tale
Vezi
galerie

Încetează cu minciunile tale

de Philippe Besson

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #249702

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Încetează cu minciunile tale. Comanda acum cartea online, scrisa de Philippe Besson si aparuta in colectia Biblioteca Polirom la editura Polirom.

Romanul a fost distins chiar în anul apariţiei cu Prix Psychologies du roman inspirant şi Prix Maison de la Presse.

 Încetează cu minciunile tale, roman-confesiune de o francheţe pe alocuri frapantă, împrumută drept titlu o expresie pe care mama scriitorului i-o repeta acestuia în copilărie, în momentele de exasperare. După multă vreme, zărind în holul unui hotel o siluetă care i se pare vag familiară şi îi răscoleşte amintiri neliniştitoare, scriitorul matur hotărăşte să mărturisească în sfîrşit adevărul. Astfel iese la iveală povestea secretă de dragoste pe care a avut-o la 17 ani, în perioada bacalaureatului, cu un coleg de liceu din Barbezieux. O relaţie pe cît de scurtă, pe atît de intensă şi, tocmai de aceea, cu neputinţă de uitat, în care cei doi adolescenţi, Philippe şi Thomas, s-au aruncat cu toată impetuozitatea şi inocenţa vîrstei.

„În copilărie, mama îmi repeta întruna: «Încetează cu minciunile tale». Se pare că mă pricepeam atît de bine să scornesc poveşti, încît nu mai ştia să desluşească adevărul de neadevăr. Mai tîrziu mi-am făcut o meserie din asta, am devenit romancier. Şi iată că astăzi, în sfîrşit, îi dau ascultare mamei: spun adevărul. Pentru prima dată. În cartea asta.” (Philippe Besson)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Philippe Besson

Traducător: Laurențiu Malomfălean

Data apariției: august 2017

ISBN: 978-973-466-872-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: adevăr, iubire

 

Opinii editoriale

Încetează cu minciunile tale e o compoziţie pe cît de puternică, pe-atît de tulburătoare, un roman delicat, o cronică a anilor 1980 – cînd libertatea exista, SIDA, încă nu –, o poveste despre perioada maturizării, cu experienţele şi tatonările ei.”

Madame Figaro