TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Doamna apelor 978-973-46-2587-1
Doamna apelor
Vezi
galerie

Doamna apelor

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

de Philippa Gregory

9 99 lei
Indisponibil
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Ambalare gratuită a cadoului

Descriere produs

Descoperă cartea Doamna apelor de Philippa Gregory apărută la editura Polirom

Doamna apelor readuce la viață una dintre cele mai misterioase figuri feminine ale Angliei medievale, Jacquetta de Luxemburg, mama reginei Elizabeth Woodville. Urmașa a Melusinei, frumoasă zeiță a rîurilor din mitologia vest‑europeană, Jacquetta îi moștenește puterile vizionare și vrăjitoreștiînsă le folosește doar în momentele cruciale ale viețîiCăsătorită cu ducele de Bedford și înrudită astfel cu familia regalăaceastă ajunge în scurt timp una dintre primele doamne ale Curții Lancaster. Deși moartea soțului și căsătoria din dragoste cu un bărbat inferior  rang și avere ii răpesc acest statut privilegiat, în mijlocul luptelor singeroase ce dezbină țară, Jacquetta reușește și împlinească unul dintre cele mai ambițioase vise: acela de a‑și vedea fiica urcînd pe tronul Angliei.

Doamna apelor (2011) este cel de-al treilea român din ciclul dedicat de autoare uneia dintre cele mai întunecate și mai framintate perioade din istoria Angliei, Războiul celor Două Roze, după Regina albă (Polirom, 2010) și Regina roșie (Polirom, 2011). 

extinde

Detalii produs

Autor: Philippa Gregory

Traducător: Anacaona Mîndrilă-Sonetto

Data apariției: 2012

ISBN: 978-973-46-2587-1

Copertă: Paperback

Număr pagini: 464

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Polirom

Titlu original: The Lady of the Rivers

Pagini: 464

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Toate categoriile:
Ficțiune/ Literatură >> Literatură contemporană
Ficțiune/ Literatură >> Literatură universală
Ficțiune/ Literatură >> Romane istorice
Cuvinte cheie:
literatură engleză, roman istoric, trilogie, Războiul celor Două Roze, zeiţă, clarviziune, vrăjitoriei, familia regală

Opinii editoriale

"Philippa Gregory abordeaza aceasta perioada sumbra [secolul al XV-lea] intr-o mare masura din perspectiva anumitor teme cum ar fi: statutul femeii si rolul bisericii crestine in societate, loialitatea si credinta fata de patrie, stiinta si evolutia ei. Este un atu pentru scriitoare ca povesteste despre toate acestea intr-o maniera accesibila, usor de digerat (aproape captivanta care sa te tina cu respiratia la gura as spune). Intentia autoarei, dupa cum o confirma si ea, este de a scoate din intuneric personajele feminine istorice si de a le propulsa spre culmile gloriei alteritatii contemporane."

28 august 2012, AltIaşi.ro - Ştefan Diaconu

"Interesata de redescoperirea unor episoade istorice pline de secrete, Philippa Gregory le face dreptate personalitatilor feminine din istoria Angliei. (…) Cind nu puteau alunga o doamna influenta de la curtea engleza, rivalii politici apelau la fata sumbra a inconstientului colectiv, de unde iesea la iveala o reprezentare malefica a feminitatii. Reprezentarea putea naste si teama de magia neagra, iar Doamna apelor este plina de eroine banuite ca apeleaza la niste ritualuri demonice."

20 iulie 2012, BookMag.ro - Adriana Gionea

"Putinii, adevaratii creatori de fictiune istorica dau culoare trecutului prin basorelieful personajelor si profunzimea temelor alese. Nici Philippa Gregory nu face altfel in Doamna apelor: o excelenta diorama a unei perioade, sprijinita de o munca de cercetare atenta si de o tehnica stilistica impecabila.” 

Library Journal

"Magia efemera ce inconjoara firul istoriei contrasteaza minunat cu impresia puternica a manevrelor politice.” 

 

Booklist

"O carte precum Doamna apelor, in care inteligenta feminina cistiga in fata unor barbati celebri, are darul de a anima evenimentul istoric, fie el inventat sau relatat chiar asa cum s-a intimplat.” 

Publishers Weekly
Philippa Gregory
Philippa Gregory
autor

Philippa Gregory, una dintre cele mai renumite scriitoare britanice...

vezi autor

Opinia cititorilor