TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Oraşul Domnului 978-973-46-1114-0
Oraşul Domnului
Vezi
galerie

Oraşul Domnului

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

de Paulo Lins

9 62 lei
Indisponibil
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Ambalare gratuită a cadoului

Descriere produs

Descoperă cartea Oraşul Domnului de Paulo Lins apărută la editura Polirom

Acest roman plin de forta, care i-a adus recunoasterea internationala, este in parte fructul propriei experiente si in parte rezultatul mai multor ani de cercetari minutioase pe tema favelelor, care s-au desfasurat la fata locului, printre dealeri de droguri, prostituate si sefi de banda. Bazat pe o poveste reala, romanul prezinta evolutia Orasului Domnului in trei parti, de la fondarea lui in anii ’60, la ghetoul in care s-a transformat la sfirsitul anilor ’70 si actele de violenta care au izbucnit in anii ’80. Viata tinarului erou revoltat al cartii este marcata de violenta si droguri, mediu din care lupta sa evadeze, urmindu-si talentul pentru fotografie. Totodata, autorul ne dezvaluie cealalta fata a ghetoului, insasi cultura aparte pe care a dezvoltat-o, manifestata prin limbaj, muzica si moda proprii. Apreciata deopotriva de critica si de cititorii brazilieni, cartea a fost tradusa in numeroase alte limbi. Ecranizata in 2002 in regia lui Fernando Meirelles si a Katiei Lund, a stirnit entuziasmul publicului si al criticii, dupa cum o dovedesc cele patru nominalizari la Oscar (2004), British Independent Film Award pentru cel mai bun film strain (2003) si numeroase alte distinctii.

Roman ecranizat in regia lui Fernando Meirelles si a Katiei Lund, cu patru nominalizari la premiile Oscar! Scriitorul, antropologul si profesorul Paulo Lins si-a bazat cartea Orasul Domnului (1997) pe experienta personala. 

extinde

Detalii produs

Autor: Paulo Lins

Traducător: Clarisa Lima

Data apariției: 2008

ISBN: 978-973-46-1114-0

EAN-16: 978973461114

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 584

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Editura: Polirom

Titlu original: Cidade de Deus

Pagini: 584

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Toate categoriile:
Ficțiune/ Literatură >> Literatură contemporană
Ficțiune/ Literatură >> Literatură universală
Cărți ecranizate
Cuvinte cheie:
literatură sud-americană, literatură braziliană, poveste reală, Brazilia, favelă, droguri, violenţă, bande, copilărie, revolte, fotograf, ecranizare
Paulo Lins
autor

Paulo Lins s-a nascut in 1958 la Rio de Janeiro si a crescut in cea mai...

vezi autor

Opinia cititorilor