TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Micuța Bijou HF-PAM-MICUAB-14-N-001
Vezi
galerie

Micuța Bijou

de Patrick Modiano

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #238749

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Opera lui Patrick Modiano este încununată cu numeroase premii franceze şi internaţionale, culminând în 2014 cu Premiul Nobel pentru literatură. Motivaţia juriului: „pentru arta rememorării prin care evocă cele mai absconse destine umane şi dezvăluie universul vieţii sub Ocupaţie”. Opera sa e tradusă în peste patruzeci de limbi.

 

Într-o seară friguroasă, Thérèse, o fată de nouăsprezece ani singuratică şi timidă, zăreşte, într-o staţie a metroului parizian unde se perindă zilnic mii de chipuri anonime, o figură care îi pare familiară: o femeie între două vârste, îmbrăcată într-un mantou galben. Pentru Thérèse, această întâmplare aparent banală este un punct de cotitură, căci necunoscuta seamănă cu mama dispărută cu ani în urmă în Maroc. Tânăra se ştia orfană, iar acum hazardul îi dă speranţe. Pornind pe urmele femeii în mantou galben, rememorându-şi şi reinterpretându-şi perpetuu trecutul, Thérèse rătăceşte pe străzile Parisului, refăcând traseele copilăriei, şi reîntâlneşte, în amintire, personaje ale căror vorbe, lipsite de greutate pentru fetiţa de altădată, capătă, în mintea de acum, sensuri nebănuite şi chiar alarmante. Odată intrată în labirintul amintirilor, în loc să găsească certitudini, Thérèse riscă să se piardă pe sine.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Patrick Modiano

Traducător: Dan Rădulescu

Data apariției: noiembrie 2014

Titlu original: La petite Bijou

ISBN: 978-973-689-832-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 152

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: conflict, destin, emoții

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,În “Micuţa Bijou” rătăcim prin labirintul memoriei unei tinere fete de 19 ani, Thérèse, abandonată de mamă pe când era încă o copilă. Declicul “căutării” se produce într-un metrou, când aceasta crede......“

citește mai mult
Vlad Zver Vlad Zver

,,După primele două cărți care nu prea mi-au fost pe plac și care mai-mai că au stricat o relație care nici măcar nu a început încă cu Patrick Modiano, am citit Micuța Bijou. Pentru că sunt insistent și......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Nicăieri nu a exprimat Modiano mai bine decât în acest roman somnambulic chintesenţa artei sale, în care excelează de zeci de ani. [...] Ea, «Micuţa Bijou», nu există decât prin fantasmele sale. E o imagine confuză, o figură de stil, o metaforă a literaturii, un pretext pentru a umbla la întâmplare, pentru a pune întrebări fără răspuns, pentru a provoca, prin magia cuvintelor, o reverie continuă. Flaubert visa să scrie o carte care să reziste numai prin însăşi puterea stilului, care să răspundă legilor retoricii pure, care să nu poată fi redusă la viaţa autorului şi care să-i fie finalmente superioară. Micuţa Bijou este Doamna Bovary a lui Patrick Modiano.”

Jérôme Garcin, Le Nouvel Observateur

„Patrick Modiano este un Marcel Proust al zilelor noastre.”

Peter Englund, secretar permanent al Academiei Suedeze

„Patrick Modiano deschide spre prezent uşile întunecate ale trecutului.”

Times Literary Supplement

„Micuţa Bijou îl reprezintă pe Patrick Modiano la apogeu. E punctul culminant al mitologiei sale halucinante. Al labirintului său. Cu acest minotaur sfâşietor al abandonului şi fricii. Şi cu o Ariadnă fără firul călăuzitor, o Cosette a Ocupaţiei.”

Patrick Grainville, Le Figaro
Patrick Modiano
Patrick Modiano
Autor

Patrick Modiano s-a născut la 30 iulie 1945 la Boulogne-Billancourt, dintr-o mam...

vezi autor