TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Ca să nu te pierzi în cartier 978-973-46-5978-7
Vezi
galerie

Ca să nu te pierzi în cartier

de Patrick Modiano

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom. Esenţial la Polirom

  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Ambalare gratuită a cadoului
 

Descriere produs

Premiul Nobel pentru Literatură 2014

Jean Daragane, un scriitor trecut de șaizeci de ani, trăiește într-un prezent fără bucurii; numai lectură din Buffon și contemplarea copacilor și a florilor îi mai dau speranța în viață. Însă pierde întâmplător o agendă veche, de care nu-i păsa mai deloc. Un individ straniu o găsește, îl sună să i-o înapoieze și așa începe povestea în care Daragane, odată cu nume de locuri și numere de telefon ieșite din uz, își amintește frânturi de o blândețe dureroasă pe care atât de mult se străduise să le uite. Pasajele albe din copilărie și tinerețe se umplu încetul cu încetul, detaliile se înlănțuie treptat în jurul unor personaje și dau la iveală destine și oameni importanți din viață lui. Trezite, amintirile transpar, contururile lor sunt imprecise, românul fiind un melanj în care caracterul difuz al impresiilor, analiză psihologică, deziluzia și poezia se împletesc într-o poveste-anchetă asupra lumii lăuntrice și memoriei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Patrick Modiano

Traducător: Mădălina Vatcu

Data apariției: februarie 2016

ISBN: 978-973-46-5978-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 152

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Polirom

Titlu original: Puor que tu ne te perdes pas le quartier

Pagini: 152

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

 
Toate categoriile:
Ficțiune/ Literatură >> Literatură contemporană
Ficțiune/ Literatură >> Literatură modernă
Ficțiune/ Literatură >> Literatură universală
Cărți premiate
Speciale >> Premiul Nobel
 
Cuvinte cheie:
roman, literatură universală, amintiri, copilărie, tinerețe, psihologic, memorie, destin, speranță
 

Recenzii

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Dacă nu mă înșel, Ca să nu te pierzi în cartier este cel mai recent roman al prozatorului francez Modiano, apărut după decernarea Premiului Nobel. Roman scurt, ca mai toate romanele......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

 „Nu trebuie să deslușești niciodată misterul. Și oricum, un scriitor n-ar fi în stare. Chiar dacă se străduiește cu minuțiozitate, doar îl adânceşte și mai mult. Samuel Beckett spunea despre Proust, care practic nu făcea decât să-și explice personajele: «Limpezindu-le, Proust le sporea misterul».” 

Patrick Modiano

 „La Modiano, nimic nu este vreodată sigur. Universul e mișcător asemenea nisipurilor nevăzute ce pot să te înghită într-o clipă. O casă din Saint-Leu-la-Foret, square du Graisivaudan, postul de frontieră de la Ventimiglia, Tremblay: romancierul își țese pânză, ale cărei fire converg spre o femeie, o piesă crucială în puzzle-ul spulberat al copilăriei lui... Cititorul obișnuit cu cărțile lui va regăsi cu bucurie în acest roman senzația de vag, atmosferă bizară, izul muced al unui trecut tulbure. Cititorul nou, stârnit de Premiul Nobel, va pătrunde în acest spațiu inedit și va rămâne pe veci cucerit de vraja lui.”  

Le Figaro
Patrick Modiano
Patrick Modiano
autor

Patrick Modiano s-a născut la 30 iulie 1945 la Boulogne-Billancourt,...

vezi autor