TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Băiatul sălbatic PO-PAC-BIATUS-18-N-001
Băiatul sălbatic
Vezi
galerie

Băiatul sălbatic

de Paolo Cognetti

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #255019

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Paolo Cognetti este autorul bestsellerului internaţional Cei opt munţi, cîştigător al Premiului Strega.

 

Roman autobiografic înrudit cu bestsellerul Cei opt munţi, Băiatul sălbatic are drept protagonist un bărbat în vîrstă de treizeci de ani, singuratic, dezorientat şi care şi-a pierdut încrederea în sine. Cei zece ani în care nu a mai văzut munţii unde a descoperit libertatea pe cînd era copil şi-au lăsat amprenta asupra sa, transformîndu-l într-un om vlăguit şi demoralizat. Şi acesta e motivul pentru care   se hotărăşte să închirieze o cabană aflată la 1.900 de metri altitudine ca să trăiască, timp de cîteva luni, viaţa la care visase întotdeauna în secret. Izolat de lume, avînd drept companie doar nişte localnici, cîteva animale şi cărţile autorilor preferaţi – Henry David Thoreau, Jon Krakauer, Elisée Reclus –, îşi recapătă forţele, redescoperind totodată esenţa propriei fiinţe: inspiraţia de a scrie. Jurnal, meditaţie filozofică şi jurnal de călătorie deopotrivă, Băiatul sălbatic este o reflecţie profundă asupra singurătăţii, prieteniei şi relaţiei cu natura şi cu familia. O carte emoţionantă şi plină de forţă aparţinînd uneia dintre vocile de prim rang ale literaturii italiene contemporane.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Paolo Cognetti

Traducător: Corina Anton

Data apariției: iunie 2018

Titlu original: Il ragazzo selvatico

ISBN: 978-973-46-7476-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: singurătate

 

Din blogul Cartepedia

Valentin Derevlean Valentin Derevlean

,,Scriitorul italian Paolo Cognetti, câștigător deja al premiul Strega, revine pe masa de noutăți de la noi cu un volum mixt, amestec de jurnal și ficțiune, un volum dominat însă de tema singurătății și......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Băiatul sălbatic conţine esenţa unei experienţe: catalog al lucrurilor auzite la umbra copacilor, intuiţii mărunte şi astrale, prietenii învăluite în tăcere şi citate bine alese, pentru că, la urma urmei, nici un tovarăş de călătorie nu e mai generos şi mai sociabil decît o carte.”

Panorama

„O scriitură discretă şi rafinată, un text profund care poate fi citit în aceeaşi măsură ca un imn închinat naturii şi ca povestea formării unui caracter.”

Le Monde des Livres

„Dacă muntele este o încercare pentru trup şi minte, atunci e deopotrivă o provocare pentru limbaj. Impetuos şi limpede ca un torent, limbajul cărţii lui Paolo Cognetti se măsoară cu peisajul şi cu el însuşi.”

Le Courrier
Paolo Cognetti
Paolo Cognetti
Autor

Paolo Cognetti s-a născut la Milano în 1978. A urmat studii de matematică, aband...

vezi autor