TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Omul cu lupă 978-606-907-805-1
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Omul cu lupă

Nora Maria Vasilescu
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Omul și lumea. Sens
Profesorul Cornelius Todea a emigrat în SUA în 1992. Acum e văduv, pe jumătate pensionat și se pregătește de o...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-907-805-1
Dimensiuni: 13,5x20,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Omul cu lupă
Mai multe despre carte
Descoperă cartea Omul cu lupă de Nora Maria Vasilescu apărută la editura Sens

Profesorul Cornelius Todea a emigrat în SUA în 1992. Acum e văduv, pe jumătate pensionat și se pregătește de o bătrânețe morocănoasă, de tată dezamăgit, undeva în Connecticut-ul rural.

Intră Viona, fostă studentă, agent la prestigioasa casă de licitație Christie's din New York. Între cei doi se leagă o prietenie din ce în ce mai interesantă, colorată de un senzualism inițial inofensiv. Clienții Vionei, bogați între bogați, au nevoie de expertize confidențiale ale obiectelor de artă pe care le vehiculează, iar Cornelius, în chip de connaisseur, e bine-venit și răsplătit ca atare.

Mai mult decât banii și arta însă, pe cei doi îi unesc răni vechi și o cunoaștere dureroasă, cea a violenței seamănului, care i-a lăsat mutilați. Sub soarele de primăvară al Texasului, dar și sub amenințarea sosirii iminente a fostului ei soț, poate psihopat, poate sadic, iubirea care s-a născut din fugi și reveniri repetate își cere drepturile, iar cei doi, ezitant și stângaci, pășesc peste diferențele de vârstă și cultură.

Împreună, par să înceapă un proces de vindecare, totuși, Viona continuă a se desface în straturi de mister succesive. Ca să-i rămână aproape, Cornelius ar trebui să renunțe la felul cum o viață întreagă a evitat situațiile complicate.

Din America până în România și înapoi, cu un pas în civilizația olandeză de secol 17, cel de-al treilea roman al Norei Maria Vasilescu adulmecă, urmărește și prinde o esență umană identică sieși, de la extaz la lașitate și de la cruzime la adicție. Identică și niciodată la fel.

Data apariției: martie 2020
Editura: Sens
Pagini: 628
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
roman, emigrație, violență, vindecare, autor român
Nora Maria Vasilescu - Autor
Prozatoarea Nora Maria Vasilescu a debutat cu poezie în România Literară în anul 1986. Ulterior a făcut parte din Cenaclul Universitas, condus de profesorul Mircea Martin. Filolog, etnolog, jurnalist și traducător, primul ei volum de poezie a apărut în SUA, 1997, iar în 2016 a luat premiul „Ioan Slavici” al revistei Tribuna din Cluj. În prezent locuiește în Connecticut,...
AFLĂ MAI MULTE
Vezi toate produsele
Opinia cititorilor