TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sexagenara și tânărul (Top 10+) PO-NOI-SEITT1-12-N-001
Sexagenara și tânărul (Top 10+)
Vezi
galerie

Sexagenara și tânărul (Top 10+)

de Nora Iuga

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #203648

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Așezată în fața unui bărbat mult mai tânăr decât ea, Anna își istorisește viață, amestecând amintirile despre ținutul natal, despre soțul ei Nino sau despre Terry, prietenă care îi este mereu alături în diferite împrejurări, cu detalii amuzante privitoare la lumea literară a anilor ’70, dar și cu personaje și întâmplări de mai târziu. Rezultatul este o poveste densă, în mare măsură autobiografică.

Romanul Sexagenară și tânărul, distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România, a fost tradus în Bulgaria, Slovenia, Germania, Spania, Italia și urmează să fie tradus în Franța.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nora Iuga

Data apariției: 2012

Titlu original: -

ISBN: 978-973-46-2403-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 204

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Doamna Nora Iuga este fără doar și poate cea mai longevivă prezență feminină de pe scena culturii românești contemporane. Este poetă, prozatoare și traducătoare, germanistă, premiată de foruri cultura......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Sexagenara si tinarul este noul roman-cult despre tipologia feminina care nu se mai poate incadra in limitele unor virste, inventate de cei obsedati de comprimarea fiintelor in clasificari. Prin Anna, scriitoarea Nora Iuga pare sa adune mesajele femeilor despre care mai toti spunem c-au imbatrinit frumos, acele femei pentru care tensiunile si vibratiile afective nu se deconecteaza niciodata de la viata.”

11 septembrie 2012, BookMag.ro - Adriana Gionea

”Am observat ca hirtia pe care scrii este cea mai perfecta lada de gunoi, tot ce se aduna in exces acolo in creier si incepe sa doara trebuie desertat. si iubirile dau primele semnalul, eu sint un balon, un mic dirijabil, cind sacii de nisip ma tin pe loc, ii arunc pe rind si ma inalt.” 

Nora Iuga
Nora Iuga
Nora Iuga
Autor

Nora Iuga s-a născut pe 4 ianuarie 1931. Este poetă, prozatoare, traducătoare, m...

vezi autor