TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fratricizii HF-NIK-FRATRI-17-N-001
Vezi
galerie

Fratricizii

de Nikos Kazantzakis

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #248706

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Martor la evenimentele dramatice care au zguduit țara sa din decembrie 1944 până în 1949, Nikos Kazantzakis începe să scrie Fratricizii în 1949, dându-i tușa finală în 1954. Temerea sa – „presimt că în Grecia nu se va publica decât mult mai târziu” – s-a adeverit, ediția ateniană apărând abia în 1963. Tradus, cu multiple reeditări, în peste 20 de limbi, romanul păstrează același dramatism și aceeași vibrație specifice marilor opere ale titanului literaturii grecești, fiind cel mai aproape de lumea noastră, măcinată de lupte fratricide.

 

Săptămâna Mare, în vâltoarea războiului civil din Grecia izbucnit după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Patimile lui Hristos, retrăite aievea într-un sat din nordul Greciei, unde oamenii sunt nevoiți să îndure consecințele devastatoare ale conflictului dintre trupele guvernamentale și rebelii din munți. Părintele Iannaros, exasperat de confruntarea sângeroasă, se străduie din răsputeri să împace taberele adverse. Efort cu atât mai dificil din punct de vedere moral, cu cât în fruntea rebelilor se află chiar fiul său.

 

Ilustrația copertei: Tițian, Cain și Abel (detaliu)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nikos Kazantzakis

Traducător: Alexandra Medrea

Data apariției: mai 2017

Titlu original: Oi aderfofades

ISBN: 978-606-779-219-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: conflict, război

 

Opinii editoriale

„Fratricizii reușește să evoce într-un stil tulburător poezia condiției celui angajat în lupta supremă, în încercarea eroică și în mod inevitabil fatală de a pune capăt actelor de cruzime săvârșite de om împotriva seamănului său. Kazantzakis, ca și Yeats sau Synge, credea că literatura trebuie să capete o expresie populară: nu există paragraf în Fratricizii în care să nu apară un epitet plin de prospețime sau o întorsătură specială a frazei.”

Times

„Fratricizii abordează profund și esențial problemele eterne ale vieții, prin agonia unui suflet într-o lume schimbătoare, definită prin cruzime. Este un roman puternic, tulburător, de o sinceritate totală, plină de neliniște.”

Church Times
Nikos Kazantzakis
Nikos Kazantzakis
Autor

NIKOS KAZANTZAKIS s-a născut pe 18 februarie 1883 la Iraklion, în insula Creta,...

vezi autor