TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Și copiii copiilor lor
Vezi
galerie

Și copiii copiilor lor

de Nicolas Mathieu

Titlu apărut în colecția Musai la Art

Id: #375048

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Premiul Goncourt 2018

 

La începutul anilor ᾿90, numeroase familii din Heillange - un oraș ficțional plasat de Mathieu în nord-estul Franței, la granița cu Luxemburgul - devin victime ale dezindustrializării văii, o realitate care pentru mulți înseamnă șomaj, lipsa perspectivei și alunecarea într-un paseism naționalist. În acest peisaj, din care nu lipsesc violența domestică, dependența de alcool, ranchiuna la adresa migranților și plictisul, se desprind figurile a trei adolescenți - fiul unui fost muncitor în uzină, fiica unui parvenit din clasa de mijloc și fiul unui migrant nord-african.


Cei trei se întâlnesc în circumstanțe nu dintre cele mai fericite, iar consecințele faptelor pe care le comit din teribilism adolescentin îi vor urmări și în viața adultă. Pe parcursul a șase ani suntem martorii evoluției lor și ai situațiilor care adâncesc sau estompează diferențele de clasă. Dincolo de problemele privind fracturile socio-culturale și umilințele care decurg de aici, Mathieu își îndreaptă atenția către viața emoțională a protagoniștilor săi, descoperirea sexualității, manifestarea furiei și efortul de a se decontamina de trecut.


Heillange își poate găsi corespondentul în multe orașe periferice uitate de lume și, păstrând proporțiile, ar putea aminti de anii învolburați din România de după Revoluție.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nicolas Mathieu

Traducător: Cristian Fulaş

Data apariției: iulie 2021

Titlu original: Leurs enfants après eux

ISBN: 9786067107814

Copertă: Paperback

Număr pagini: 568

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art

Teme: identitate, sexualitate, societate

 

Opinii editoriale

Mathieu surprinde vulnerabilitatea și stângăcia adolescenței cu o acuitate dureroasă... Cartea sa este un roman al maturizării vast și curajos, care abundă în scene de sex și violență, dar care reușește totodată să fie plin de tandrețe și, în mod ironic, de speranță.

Un roman al maturizării - Kirkus Reviews

O explorare aptă, cu bătaie lungă a unei țări dezindustrializate care își tratează familiile «ca pe un fenomen social»... Și copiii copiilor lor poate fi comparat cu operele marilor scriitori francezi realiști și naturaliști ai secolului al XIX-lea.

Un fenomen social - Times Literary Supplement

Romanul lui Mathieu ne ajută să înțelegem mai bine cât de profund este curentul actual de respingere a elitelor politice și economice.

Respingere a elitelor politice și economice - Libération
 Nicolas Mathieu
Nicolas Mathieu
Autor

Nicolas Mathieu s-a născut în anul 1978 în Épinal, Franța. După ce și-a finaliza...

vezi autor
Cristian Fulaş
Cristian Fulaş
Traducător

Cristian Fulaș, născut la 3 iulie 1978, în Caracal, a absolvit Litere, apoi stud...

vezi autor