TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Și copiii copiilor lor 9786067107814
Precomandă
PREȚ: 37,4 lei
-15%44 lei
Disponibilitate: Precomandă
Retur posibil: 365 zile
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Și copiii copiilor lor

Nicolas Mathieu
Precomandă
PREȚ: 37,4 lei
-15%44 lei
Disponibilitate: Precomandă
Retur posibil: 365 zile
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Musai
TITLU DISPONIBIL PENTRU LIVRARE DIN 4 AUGUST 2021. La începutul anilor ᾿90, numeroase familii din Heillange - un oraș ficțional...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9786067107814
Dimensiuni: 190x135
Tip copertă: Paperback
Altele:

Mai multe despre carte
Descoperă cartea Și copiii copiilor lor de Nicolas Mathieu apărută la editura Art

TITLU DISPONIBIL PENTRU LIVRARE DIN 4 AUGUST 2021.

La începutul anilor ᾿90, numeroase familii din Heillange - un oraș ficțional plasat de Mathieu în nord-estul Franței, la granița cu Luxemburgul - devin victime ale dezindustrializării văii, o realitate care pentru mulți înseamnă șomaj, lipsa perspectivei și alunecarea într-un paseism naționalist. În acest peisaj, din care nu lipsesc violența domestică, dependența de alcool, ranchiuna la adresa migranților și plictisul, se desprind figurile a trei adolescenți - fiul unui fost muncitor în uzină, fiica unui parvenit din clasa de mijloc și fiul unui migrant nord-african. Cei trei se întâlnesc în circumstanțe nu dintre cele mai fericite, iar consecințele faptelor pe care le comit din teribilism adolescentin îi vor urmări și în viața adultă. Pe parcursul a șase ani suntem martorii evoluției lor și ai situațiilor care adâncesc sau estompează diferențele de clasă. Dincolo de problemele privind fracturile socio-culturale și umilințele care decurg de aici, Mathieu își îndreaptă atenția către viața emoțională a protagoniștilor săi, descoperirea sexualității, manifestarea furiei și efortul de a se decontamina de trecut.

Heillange își poate găsi corespondentul în multe orașe periferice uitate de lume și, păstrând proporțiile, ar putea aminti de anii învolburați din România de după Revoluție.

Autor: Nicolas Mathieu
Traducător: Cristian Fulaş
Data apariției: iulie 2021
Editura: Art
Titlu original: Leurs enfants après eux
Pagini: 568
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cristian Fulaş
Traducător
Nicolas Mathieu Nicolas Mathieu - Autor
Nicolas Mathieu s-a născut în anul 1978 în Épinal, Franța. După ce și-a finalizat masteratul de istorie și studii de film la Universitatea din Metz, a lucrat în diverse sectoare culturale și de media. În 2014, a debutat cu...
AFLĂ MAI MULTE
Vezi toate produsele
Nicolas Mathieu
Autor
Cristian Fulaş Cristian Fulaş - Traducător
Cristian Fulaș, născut la 3 iulie 1978, în Caracal, a absolvit Litere, apoi studii aprofundate de teoria literaturii. Debutează în 2015 cu Fîșii de rușine (Gestalt Books; Premiul Observator cultural pentru debut; Premiul...
AFLĂ MAI MULTE
Vezi toate produsele
Opinii editoriale
Un roman al maturizării - Kirkus Reviews
„Mathieu surprinde vulnerabilitatea și stângăcia adolescenței cu o acuitate dureroasă... Cartea sa este un roman al maturizării vast și curajos, care abundă în scene de sex și violență, dar care reușește totodată să fie plin de tandrețe și, în mod ironic, de speranță.”
Un fenomen social - Times Literary Supplement
„O explorare aptă, cu bătaie lungă a unei țări dezindustrializate care își tratează familiile «ca pe un fenomen social»... Și copiii copiilor lor poate fi comparat cu operele marilor scriitori francezi realiști și naturaliști ai secolului al XIX-lea.”
Respingere a elitelor politice și economice - Libération
„Romanul lui Mathieu ne ajută să înțelegem mai bine cât de profund este curentul actual de respingere a elitelor politice și economice.”
Opinia cititorilor