TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nu m-au lăsat să conduc lumea CD-NIC-NMLSCL-15-N-001
Nu m-au lăsat să conduc lumea
Vezi
galerie

Nu m-au lăsat să conduc lumea

de Nicolae Coande

Titlu apărut în colecția Plantații la Casa de editură Max Blecher

Id: #242687

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Prin noul său volum, Nu m-au lăsat să conduc lumea, Nicolae Coande mai demonstrează o dată că viabilitatea unei formule poetice nu ține de mode, de migrații sezoniere, de tendințe. Că un poet adevărat continuă cu obstinație să-și urmărească obsesiile, să-și hrănească indispozițiile, și o face rămînînd tot timpul subtil și neașteptat, fals sentențios — dai la tot pasul în această poezie de admirabile scăpărări de luciditate și inteligență bine strunită —, sarcastic, negru-n cerul gurii și bavard, cînd, de fapt, atît de grav în fiecare secvență derulată în filmul său straniu, ce atinge uneori tragismul prin intermediul metonimiei și al deriziunii. Lucru pe care doar cîțiva dintre cei cu adevărat mari (nu neapărat poeți galonați sau faime ale istoriilor literare) l-au mai reușit atît de memorabil — de obsedant — în toată poezia românească recentă.”

Claudiu Komartin

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nicolae Coande

Data apariției: 2015

ISBN: 978-606-8577-19-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 78

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,1x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Casa de editură Max Blecher

 

Opinii editoriale

„Nicolae Coande e cel mai sever mistic (al poeziei, dar nu numai) dintre poeții de azi. Mîniile, imprecațiile, afuriseniile lui de aici se trag: din ultrajul idealurilor prea febrile și prea radicale. El e chiar misticul negativității [...] restul e literatură. Iar el literatură nu vrea să scrie.”

Al. Cistelecan

„Coande scrie, esențializat, la marginea morții: nu împotriva ei, ci în complicitate cu ea, poezia sa fiind, după ce trecem de toate etichetele foarte inteligente care i s-au atașat, o thanatofilie atent controlată.”

Ștefan Borbely