TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Femeie în punctul zero
Femeie în punctul zero
Vezi
galerie

Femeie în punctul zero

de Nawal El Saadawi

Id: #381170

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Publicată inițial în 1973, Femeie în punctul zero a fost tradusă în peste 35 de limbi și reeditată de nenumărate ori. Cartea spune povestea lui Firdaus, o deținută din penitenciarul de femei din Qanatir, consemnată de Saadawi în urma unei conversații din ultima zi de viață a acestei femei extraordinare. În celula sa, acuzată de crimă și condamnată la moarte, Firdaus vorbește despre viața ei, privind condamnarea ca pe o ușurare, ca pe o eliberare. Născută într-o familie dintr-un sat egiptean, Firdaus se confruntă cu nepăsarea și cruzimea în copilărie. Dorința ei de a avea acces la educație îi este ignorată de familie, și viața ei ia o altă turnură.
    Felul în care Saadawi expune direct și neșlefuit tratamentul brutal al societății față de femei este la fel de răsunător și de rezonant și astăzi. Acest roman clasic a devenit de-a lungul anilor o sursă de inspirație pentru nenumărate persoane din întreaga lume.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Nawal El Saadawi

Traducător: Anca Dumitrescu, Elena Marcu

Data apariției: august 2021

Titlu original: Woman at Point Zero

ISBN: 9786069003237

Copertă: Paperback

Număr pagini: 120

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Black Button Books

 

Opinii editoriale

După 40 de ani, rămâne la fel de actuală, de puternică și de necesară ca la data publicării. Firdaus este condamnată la moarte pentru crimă. Mândră și aparținându-și pe deplin, în ciuda necontenitei dureri și a trădărilor repetate, își povestește viața cu o zi înainte de a fi spânzurată. Textul este incredibil de vizual, ca un film expresionist în cuvinte. [...] Deși contextul ar putea părea specific societăților arabe, nucleul cărții are ecou dincolo de timp și de culturi.

The Guardian

Femeie în punctul zero e la granița cu nonficțiunea. E poate cel mai puțin ficționalizat roman și, deopotrivă, cea mai cinematică poveste reală din câte am citit. Sunt 120 de pagini de forță pură.

Black Button
Nawal El Saadawi
Nawal El Saadawi
Autor

Nawal El Saadawi a fost scriitoare, romancieră și luptătoare pentru drepturile f...

vezi autor