TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Nesupunere PS-NAA-NESUPU-19-N-001
Nesupunere
Vezi
galerie

Nesupunere

de Naomi Alderman

Titlu apărut în colecția Storia Plus la Publica, Storia Books

Id: #306458

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Nesupunere este povestea lui Ronit, o fiica de rabin în vârstă de 32 de ani, dintr-o comunitate de evrei ortodocși din Hendon, nord-vestul Londrei. Această a părăsit Londra cu ani în urmă, iar acum lucrează în domeniul financiar, în Manhattan, însă moartea tatălui ei, Rav Krushka, o aduce înapoi acasă. și este povestea lui Ești, prietenă din copilărie a lui Ronit, care a rămas în Hendon, cu toate că, în ochii comunității, pare o ciudată. și este și povestea lui Dovid, soțul lui Ești; el este prezumtivul moștenitor al lui Rav Krushka, dar nu pare să-și dorească poziția de rabin.

Romanul vorbește despre punctul de întâlnire dintre religie și viață modernă, dintre sexualitate și spiritualitate, dintre propriile dorințe și regulile comunității în care trăim și ale Dumnezeului pe care îl venerăm. Despre importantă schimbării și totodată despre lucrurile pe care, inevitabil, le pierdem atunci când această se produce. Vorbește despre puterea tăcerii și puterea cuvântului și despre trăsătură umană esențială a nesupunerii. Naomi Alderman Un român extraordinar. Intrigă este una uimitoare, înfățișându-le pe Ești și pe Ronit împreună sau separat în moduri care sfidează așteptările convenționale. Dar adevărată uimire rezidă în capacitatea lui Alderman de a gândi original. Nimic nu e așa cum o minte comodă s-ar aștepta. Dorința interzisă nu e bună fără echivoc, religia deterministă nu e rea fără echivoc. Iudaismul ortodox (oricât ar fi Ronit în dezacord cu el) iradiază fără putință de tăgadă din paginile romanului Nesupunere, la fel de bogat, de proaspăt și de fascinant precum romanul însuși.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Naomi Alderman

Traducător: Alina Marc-Ciulacu

Data apariției: noiembrie 2019

ISBN: 978-606-907-204-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica, Storia Books

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune >> Cărți Contemporane
 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Octombrie este luna istoriei LGBTQ+ , o puteţi marca cu câteva titluri care acoperă 100 de ani din viaţa comunităţii, de la Maurice (scrisă în perioada 1913-1914) până la Apă dulce, de Akwaeke Emezi (......“

citește mai mult
Naomi Alderman
Naomi Alderman
Autor

Naomi Alderman este autoarea romanelor The Liars' Gospel și Disobedience. Pentru...

vezi autor