TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Eleganța ariciului 978-606-430-705-7
Eleganța ariciului
Vezi
galerie

Eleganța ariciului

de Muriel Barbery

Titlu apărut în colecția Babel la Nemira

Id: #308589

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Eleganța ariciului urmărește relația dintre două eroine: o fetiță precoce, Paloma, și Renée, portăreasa blocului în care locuiește cu familia sa bogată, o portăreasă foarte erudită și foarte fină, dar care își ascunde bine preocupările intelectuale.


Cele două voci ale romanului, care se deosebesc prin două scriituri diferite, sunt două singurătăți ce se întâlnesc pe tărâmul artei, al literaturii, al problemelor existențiale și al micilor frumuseți cotidiene. Evenimetele prin care trec și evoluția relației dintre ele le transformă interior, această întâlnire constituindu-se pentru amândouă într-o renaștere.


Cu eleganță și simplitate, romanul îmbină teme privitoare la filozofie, individualitate, conflicte interioare, conștiință de clasă, muzică, estetică, filme, pictură și literatură, într-o manieră plină de grație și care nu face paradă de erudiție.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Muriel Barbery

Traducător: Ion Doru Brana

Data apariției: februarie 2020

Titlu original: L’Élégance du hérisson

ISBN: 978-606-430-705-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 368

Limbă: Română

Dimensiuni: 12x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Nemira

Teme: prietenie, singurătate

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Romanul e prezentat din perspectiva a două personaje extrem de asemănătoare: o portăreasă foarte inteligentă, obsedată de Anna Karenina, dar care se ascunde foarte bine în spatele aparenței de simplă......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

O carte splendidă, o fabulă filozofică încântătoare, care a cucerit milioane de cititori și nu dă niciun semn că s-ar opri.

Elle

„Eleganța ariciului sau Prozac? O întrebare insolită? Nici gând! Un cabinet de psihoterapie parizian prescrie de câteva luni pacienților săi Eleganța ariciului. […] «Această carte este un adevărat laborator alchimic, unde fiecare își poate găsi rezolvarea propriilor probleme», spun ei.

Jérôme Dupuis, L’Express

Nimeni nu și-ar fi imaginat că acest roman tandru, amuzant și filozofic se va bucura de un asemenea succes. Pentru unii, este o combinație între Lumea Sofiei de Jostein Gaarder și saga familiei Malaussène de Daniel Pennac. Pentru alții, o versiune a filmului Fabulosul destin al lui Amélie Poulain. Oricum ar fi, cititorii nu-i pot rezista!

Le Monde
Muriel Barbery
Muriel Barbery
Autor

Muriel Barbery este romancieră franceză născută în Casablanca, în Maroc, la 28 m...

vezi autor