TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Un lup atârnă în cais, cu capul în jos HF-MOY-ULANCC-19-N-001
Vezi
galerie

Un lup atârnă în cais, cu capul în jos

de Mo Yan

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #261509

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

De la publicarea, la începutul anilor ’80, a primei sale proze până în prezent, Mo Yan a scris peste optzeci de povestiri și nuvele. Înzestrat cu o măiestrie aparte în mânuirea tehnicilor narative și a limbajului eliberat de tiparele convenționale, el construiește o proză inconfundabilă în care îmbină tradiția cu modernitatea, realul cu elementele fantastice, satira cu lirismul, critica socială cu absurdul.

 

Scrise într-un interval de treizeci de ani, între 1986 și 2006, cele șapte­sprezece povestiri reunite în volumul Un lup atârnă în cais, cu capul în jos se inspiră din episoade emblematice din istoria modernă a Chinei, cum ar fi Războiul de Eliberare Antijaponez și Revoluția Culturală, ce și-a pus definitoriu amprenta asupra operei lui Mo Yan, dar și din evenimente aparținând istoriei recente, în care politica nașterii unui singur copil generează adevărate drame și determină apariția unor strategii cu totul neobișnuite de supraviețuire. Povestirile cu accente critice la adre­sa societății chineze aduc în prim-plan o lume plină de personaje și întâmplări aflate la granița dintre real și fantastic, burlesc și tragic. Nu lipsesc nici cele în care realitatea dură este văzută prin ochii copiilor, iar aceștia ajung să cunoască dragostea, viața și moartea în urma unor experiențe zguduitoare. Iubirea i se dezvăluie uneori copilului inocent într-un mod frust, într-o lume dominată de prejudecăți, indiferență și cinism.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mo Yan

Traducător: Luminiţa Bălan

Data apariției: aprilie 2019

ISBN: 978-606-779-488-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: natură, copilărie, iubire, moarte, război, satiră, supraviețuire, Cultură

 

Opinii editoriale

„Scrierile lui Mo Yan transformă noroiul în aur și mizeria în epopee.”

France Culture

„Socotit un William Faulkner chinez și un adept al realismului magic în tradiția lui Gabriel García Márquez, Mo Yan practică o proză care este un amestec extraordinar de fantastic, descriere lirică a Chinei rurale, tratament satiric al oficialilor de partid, umor negru, chiar și umor în tușe groase, și elemente de supranatural. Proza lui Mo Yan este de o luxurianță barocă.”

The Washington Times
Mo Yan
Mo Yan
Autor

Mo Yan(„Nu vorbi“), pseudonimul scriitorului Guan Moye, este una dintre cele mai...

vezi autor