TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O adevărată familie AD-MIG-O000AF-13-N-001
O adevărată familie
Vezi
galerie

O adevărată familie

de Mircea Gheorghe

Titlu apărut în colecția Punct RO. Proză la Adenium

Id: #230755

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un volum de proză scurtă în care personajele, veritabile ființe de hîrtie, au aparența unor ființe inutile, evoluând conform unui scenariu lipsit de patetism, în decoruri când decolorate, când foarte puternic stilizate.

 

„Autorul are darul de a alege din magma lumii situaţiile şi personajele care permit uneori glisarea spre neprevăzut ori spre semnificativ, spre «general uman», aş spune. E un dar pe care îl avea Gogol, dar şi, de pildă, Caragiale. Prin aceste nume am şi semnalat două dimensiuni discrete ale tipului de talent literar al autorului. L-aş adăuga pe Cehov, pentru bunăvoinţa uşor maliţioasă pe care o arată personajelor sale. Din cîteva tuşe, personajele sînt cu toate memorabile, nu-ţi mai ies din minte.”

Liviu Antonesei

 

„Mircea Gheorghe e o prezenţă obişnuită şi plăcută în revistele literare de la noi, ca şi în diferite antologii. Este un talentat autor de proză scurtă, are evident vocaţia naraţiunii şi o mare inventivitate.”

Horia Gârbea

 

„Glisînd printr-un spațiu deopotrivă șocant și tern, contrariant și amuzant, umil și țanțoș, personajele lui Mircea Gheorghe au coloratura și dau dimensiunea unei pitorești periferii românești, mutată peste Ocean.”

Nicolae Turtureanu



Alte titluri pentru MirceaGheorghe (autor):
Cel de Sus, Spațiu și Mine (2020) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Mircea Gheorghe

Data apariției: noiembrie 2013

ISBN: 978-973-8097-16-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Adenium

 

Opinii editoriale

"Autorul are darul de a alege din magma lumii situaţiile şi personajele care permit uneori glisarea spre neprevăzut ori spre semnificativ, spre «general uman», aş spune. E un dar pe care îl avea Gogol, dar şi, de pildă, Caragiale. Prin aceste nume am şi semnalat două dimensiuni discrete ale tipului de talent literar al autorului. L-aş adăuga pe Cehov, pentru bunăvoinţa uşor maliţioasă pe care o arată personajelor sale. Din cîteva tuşe, personajele sînt cu toate memorabile, nu-ţi mai ies din minte.” 

Liviu Antonesei

"Mircea Gheorghe e o prezenţă obişnuită şi plăcută în revistele literare de la noi, ca şi în diferite antologii. Este un talentat autor de proză scurtă, are evident vocaţia naraţiunii şi o mare inventivitate.” 

Horia Gârbea

"Glisînd printr-un spațiu deopotrivă șocant și tern, contrariant și amuzant, umil și țanțoș, personajele lui Mircea Gheorghe au coloratura și dau dimensiunea unei pitorești periferii românești, mutată peste Ocean.”

Nicolae Turtureanu