TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lentoarea HU-MIK-LENTOA-04-P-001
Lentoarea
Vezi
galerie

Lentoarea

de Milan Kundera

Titlu apărut în colecția Seria de autor Milan Kundera la Humanitas

Id: #202801

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lentoarea este primul roman scris de Milan Kundera direct în franceză. Subiectul lui este de altfel franțuzesc. Cu toate acestea critica pariziană i-a rezervat o primire mai curând rece. Poate fiindcă grația și virtuozitatea cu care reconstituie, amestecând planurile temporale, un vodevil din secolul al XVIII-lea francez, sunt contracarate de sarcasme la adresa intelighenției pariziene contemporane. Lentoarea este mărturia unui spectator consternat, dar nu lipsit de reacție în fața narcisismului găunos și ridicol al balerinilor (concept inventat de Kundera și susceptibil de a face școală) de pe scena occidentală a zilelor noastre.



Folosindu-se de arma  dintotdeauna, ironia mușcătoare, Kundera demistifică excesele noilor ideologii la modă în Vest, dar și, pentru echilibru, notele false și exploatarea demagogică a meritelor disidenței din Est, intrate, deja în istorie. Alergic la orice soi de angajament politic, el nu putea fi mai tandru nici cu varianta pariziană a corectitudinii politice. Cartea sa pare un comentariu la adagiul lui Cioran: Orice ideologie este o cruciadă împotriva umorului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Milan Kundera

Traducător: Jean Grosu

Data apariției: 2004

Titlu original: La Lenteur

ISBN: 9789735026288

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 104

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Lentoarea este un micro-roman pamflet, în care autorul ironizează narcisismul și grandomania elitei intelectuale franceze din vremea în care el, un imigrant ceh, încerca să răzbată în lumea culturală......“

citește mai mult
Milan Kundera
Milan Kundera
Autor

Când, în 1968, tancurile sovietice spulberau „Primăvara de la Praga”, Milan Kund...

vezi autor