TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Condamnat la moarte PO-MIB-CONDLM-12-N-001
Condamnat la moarte
Vezi
galerie

Condamnat la moarte

de Mikkel Birkegaard

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #207043

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Frank Fønsun scriitor de succes în lumea thrillerului, își datoreaza celebritatea scenelor dure din romanele pe care le scrie. Cind insa fictiunea paraseste paginile cartii și coboara în strada, nd crimele din poveștile celebrului scriitor devin realitate, lumea lui Frank se tulbura; astfel se naste Condamnat la moarte (2009), un român în care fictiunea devine granitdintre viatasi moarte. 

crimă închisă între paginile unui român devine realitate și transformă existența celui care a așternut‑o pe hârtie. Frank Føns este un autor de române ce‑și circumscriu spectrul dintre crimă și groază. Faimoase pentru descrierile viscerale și morțile violente, un periplu în lumea ororii, cărțile sale nu l‑au pus în față răspunderii scriitorului pînă cînd este descoperit cadavrul unei femei al cărei ucigaș a respectat întocmai ceea ce Frank Føns crease în ultima  carte, încă nepublicatăCoincidență este prea mare, Frank își da seama  cineva îi folosește manuscrisul sustras  ghid pentru a ucide. Singură cale pentru a pune capăt crimelor este  devină detectiv, misiune complicată, cu atît mai mult cu cît trebuie  se descurce pe cont propriu.

Condamnat la moarte reușește  captiveze cititorul prin complexitatea protagonistului, prin depășirea cliseului horror, prin problemele pe care le pune – responsabilitatea artistului, atunci când realitatea imită artă, iar editorii urmăresc doar sporirea vanzărilor – și prin finalul straniu.

Autorul bestsellerului international Biblioteca umbrelor (Polirom, 2011), tradus pană în prezent în șaptesprezece limbi

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mikkel Birkegaard

Traducător: Gabriela Sauciuc

Data apariției: 2012

Titlu original: Over mit lig

ISBN: 978-973-46-2540-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"Condamnat la moarte este un thriller cu accente horror, iar acest horror nu vine din descrieri super-singeroase (...), ci din atmosfera creata in jurul personajului principal, Frank Føns.
Un scriitor de succes in lumea thrillerului, Føns isi datoreaza celebritatea scenelor dure din romanele pe care le scrie. Cind insa fictiunea paraseste paginile cartii si coboara in strada, cind crimele din povestile sale devin realitate, lumea lui Frank se tulbura. Foarte tare! Caci aceste crime il duc la cartile scrise de-a lungul anilor si la fericirile si dramele traite in paralel: cum a cunoscut-o pe fosta lui sotie si cit de fericiti au fost pina ce ea a descoperit ca el isi imagina torturi ingrozitoare asupra copiilor – pe care da, le punea in romane."

9 august 2012, BookMag.ro - Virginia Costeschi

"Am scris Condamnat la moarte ca o poveste a cuiva care este judecat in functie de ceea ce gindeste si scrie, si dupa ce am publicat cartea, am fost si eu abordat de citiva cititori care considerau ca e ceva in neregula cu mine daca pot sa construiesc scene atit de inspaimintatoare. Mi-au sugerat sa ma duc sa ma tratez. Am fost eu insumi judecat pornind de la o opera de fictiune si am devenit victima propriei mele capcane."

Mikkel Birkegaard în interviu cu Silvia Dumitrache, 26 noiembrie 2012, bookaholic.ro - Mikkel Birkegaard

"Daca te intrebi ce se mai poate face dintr-o combinatie a clasicului motiv al manuscrisului gasit si o intriga politista, si ea destul de clasica – scriitorul de romane horror, terorizat de un „copycat” care transforma in realitate crimele brutale descrise in carti –, Mikkel Birkegaard iti ofera un raspuns mai mult decit satisfacator: bestsellerul sau Condamnat la moarte reuseste sa transforme chiar si aceste subiecte tocite intr-o naratiune imprevizibila si, in acelasi timp, marcata de o puternica interogatie asupra granitei dintre fictiune si realitate: cit de greu este sa opresti fictiunea sa nu se transforme in realitate, mai ales in cazul scrierilor ce dau friu celor mai cumplite porniri violente?"

24 august 2012, bookaholic.ro - Silvia Dumitrache

"Chiar daca are, pe alocuri, structura unui thriller, Birkegaard atinge teme cit se poate de serioase: raportul dintre fictiune si realitate, dintre creatie si inspiratie, dintre public si autor. In romanul lui Birkegaard elemente de constructie apartinind genului thriller sau politist devin metafore pentru sursele de tortura ale scriitorului, mereu presat de public, critica si neputinte: crimele din romanul autorului danez par a fi demonstrative – ele nu sint doar mijloace de terorizare sau de exprimare a admiratiei psihopate, ci par sa fie un soi de concretizare a dreptului la lectura critica asumat de cititori (...).
Dincolo de aparentele sinistre, romanul lui Birkegaard se dovedeste o autentica biografie profesionala a activitatii scriitoricesti, cu toate provocarile morale si psihologice pe care aceasta le instantiaza."

17 septembrie 2012, blog.libris.ro - Sever Gulea

"O carte se naste in mintea scriitorului si este influentata de amintirile sale. De aceea aceesi carte nu poate fi scrisa de doi oameni – fiecare va avea o versiune, cladita pe propriile amintiri.
Dar eu rareori imi folosesc experientele direct. E o gluma veche, ca n-ar trebui sa insulti un scriitor pentru ca te va ucide in urmatoarea carte, dar personajele mele nu reflecta niciuna dintre persoanele pe care le cunosc. Poate ca utilizez anumite trasaturi ale unor persoane reale, dar mereu mai sint multe alte ingrediente in acest amestec, din documentare sau imaginatie. Frank cel din carte e diferit. El se foloseste de romanele sale pentru a se razbuna pe cei despre care crede ca l-au tradat.
Am stiut de la inceput cum va fi povestea si cum se va sfirsi. Imi plac povestile care nu sint liniare, cele in care nu esti sigur de ce e real si ce nu si am incercat sa fac la fel in roman. Sint foarte multe thrillere pe piata, asa ca am incercat sa aduc unul care sa fie diferit."

Mikkel Birkegaard în interviu cu Virginia CosteschiI, 1 octombrie 2012, BookMag.ro - Mikkel Birkegaard

"Condamnat la moarte pune cititorilor sai o intrebare esentiala: Are fantezia vreo influenta asupra lumii in care traimEi, cind esti un scriitor care imagineaza lumi horror, intrebarea asta incepe sa te cam sperie.” 

Mikkel Birkegaard

"Avertisment: daca sinteti slabi de inger, nu cititi Condamnat la moarte. Imaginile nu tocmai blinde, scenele care-si dezvaluie dramatismul in momentele cele mai neasteptate fac din cartea lui Mikkel Birkegaard un pol al suspansului in care timiditatea nu-si are locul.” 

Rich Westwood