TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Douăsprezece cîntece înaintea naşterii CR-MIG-DOUCNN-12-N-001
Douăsprezece cîntece înaintea naşterii
Vezi
galerie

Douăsprezece cîntece înaintea naşterii

de Mihail Gălăţanu

Titlu apărut în colecția Poezie la Cartea Românească

Id: #229408

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 Noul volum al lui Mihail Gălățanu, Douăsprezece cântece înaintea nașterii, este ultimul din  Trilogia nașterii, începută cu Burta Înstelată (2004) și continuată cu Poeme amniotice (2007). Autorul îl consideră nu doar parte geamănă din ele, dar și-a dorit că el să fie miezul, chintesența. Poeme tulburătoare se nasc odată cu rostirea fiecărui vers al cântecelor celui încă nenăscut, care, deși afară din lume, deține, deja, toate tainele vieții și ale morții. De această dată, poetul nu mai scrie în „româna cu prostii”, ci în limba curată și secretă a increatului. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihail Gălăţanu

Data apariției: 2012

ISBN: 978-973-23-2956-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 80

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartea Românească

 

Opinii editoriale

"

Douasprezece cintece inaintea nasterii are ambitia sa concentreze o intreaga creatie poetica in doar douasprezece poeme, sa cizeleze/slefuiasca, pe parcursul mai multor ani, cel putin vreo cinci, pina acum, o tema poetica unica, uriasa, inepuizabila – si foarte draga inimii mele: cea a nenascutului care nu vrea sa se nasca.
«Viata de nenascut» este un teren cit se poate de virgin, pe care am inceput sa il defrisez in doua cicluri anterioare:Burta instelata si Poeme amniotice. Concizia este miza principala a acestei carti, care trage cu ochiul spre un model redutabil, 11 elegii de Nichita Stanescu.”

Mihail Gălăţanu

"Poetul Mihail Galatanu impresioneaza printr-o virtuozitate care pare a fi pus la contributie cu maximum de profit citeva zone ale liricii. Galatanu poseda un mecanism creator foarte complex, un dar prodigios al naturii in similitudine cu mirabilele inzestrari precoce ale muzicienilor. De la Nicolae Labis nu am mai asistat la o asemenea tisnire de talent. Lirica lui Mihail Galatanu este ca un jet de plasma, strabate tot, dizolva convenientele.”

Gheorghe Grigurcu
Mihail Gălăţanu
Mihail Gălăţanu
Autor

Mihail Gălăţanu s-a nascut pe 11 septembrie 1963, la Galati. Absolvent al Facult...

vezi autor