TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Extraconjugal PO-MIR-EXTRT1-18-N-001
Vezi
galerie

Extraconjugal

de Mihai Radu

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #255489

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Când merge în oraşul natal să petreacă Paştele la părinţi, Robert află de la sora sa, Camelia, că mama lor are o boală cu transmitere sexuală. Aşadar, fie ea, fie tatăl lor, fie amândoi ar avea relaţii cu altcineva.

 

Cei doi fraţi încep o anchetă detectivistică: vor să afle care din părinţi este „vinovatul”. În timpul căutării, Robert îi reîntâlneşte pe Lone, un bătrân beţiv care pe vremuri i-a marcat copilăria, şi pe Oana, prima lui iubită, întoarsă de la muncă din Italia, dar, mai presus de orice, îşi reîntâlneşte trecutul. Cititorul descoperă că trădarea are o tradiţie în această familie, fie că e vorba despre prima iubire sau despre viaţa unchilor, mătuşilor sau bunicilor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihai Radu

Data apariției: iulie 2018

ISBN: 978-973-46-7512-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x18,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: trădare

 

Opinii editoriale

Extraconjugal e la bază un roman noir, începând cu enigma propusă în prima frază (dezvoltată apoi concentric), continuând cu vocea pe care e construită cartea (cinică, ironică, amuzantă, briliantă stilistic) şi sfârşind cu modul ambiguu în care se produc rezolvările. Mihai Radu panoramează, printr-o mişcare fluidă, o lume contemporană în care intră şi neoanele metropolei, şi praful în suspensie al provinciei, şi scenetele vieţii corporatiste, şi scenariile erotice inutil elaborate ale adolescenţei, şi nervii plesniţi ai căsniciilor, şi teasing-ul extraconjugal; şi piste false, şi elegii, şi comedii, şi drame. Totul e alert, sclipitor, profund, memorabil.” 

Mihai Iovănel

„Personajul-narator din Extraconjugal, Robert Nicula, simte enorm şi vede monstruos. Dotat cu aptitudini analitice hipertrofiate, foarte sensibil la ridicol, el simte nevoia să pună sub lupă existenţa sa şi a celor apropiaţi. O pasageră, dar intensă aventură extraconjugală generează ireversibile mutaţii în interiorul cuplului şi pune în mişcare un mecanism narativ pe cât de simplu, pe atât de sofisticat. Un roman emoţionant şi puternic despre fragilitatea relaţiilor dintre părinţi şi copii, dintre soţ şi soţie, o poveste fascinantă despre timp şi despre oameni, în care «în fiecare clipă lumea moare cu totul şi se naşte cu totul în clipa imediat următoare».

Carmen Muşat
Mihai Radu
Mihai Radu
Autor

Mihai Radu (n. 1977) a absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universității...

vezi autor