TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Serotonină 978-606-779-493-9
Serotonină
Vezi
galerie

Serotonină

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

de Michel Houellebecq

35 1 lei
-10% de la 39 lei
În stoc
  • Transport gratuit la comenzile de peste 120 de lei
  • Retur posibil: 365 zile
  • Data estimată de livrare: 29.09.2021
  • Ambalare gratuită a cadoului
Adaugă la wishlist

Descriere produs

Descoperă cartea Serotonină de Michel Houellebecq apărută la editura Humanitas Fiction

Apărut pe 4 ianuarie 2019, Serotonină, al șaptelea roman al scriitorului francez Michel Houellebecq, și-a confirmat statutul de cea mai așteptată carte a iernii și a devenit în scurt timp de la apariție un adevărat fenomen editorial, ocupând locul 1 în toate topurile de vânzări. Până în prezent, romanul s-a vândut în Franța în peste 500.000 de exemplare.

Serotonină poate fi citit ca un roman despre dezechilibrele pe care le produce o lume fără iubire, fără bunătate, fără solidaritate, cu transformări devenite incontrolabile, dar și ca un copleșitor roman al remușcărilor și al regretelor. Prin Serotonină Michel Houellebecq demonstrează încă o dată că este cronicarul nemilos al declinului societății occidentale din secolul XXI, un scriitor neîmblânzit, dar romantic, incomod, dar indispensabil.

• • •

Protagonistul romanului Serotonină, Florent-Claude Labrouste, un bărbat de 46 de ani, a ajuns într-un punct critic al existenței personale. Se îndoapă cu Captorix, un antidepresiv de ultimă generație, încercând o supraviețuire decentă. Medicamentul crește nivelul de serotonină din organism dar are trei efecte secundare: greața, dispariția libidoului și impotența. Florent-Claude alege de bunăvoie să renunțe la profesie, la viața socială, la cunoștințe. Își șterge urmele, se refugiază în hoteluri - unde musai trebuie să existe camere pentru fumători -, străduindu-se să opereze o regresie paliativă în trecutul personal. Narațiunea sa traversează o Franță care își nesocotește tradițiile, își trivializează orașele și își distruge satele aflate în pragul revoltei. Dezrădăcinat și autodistructiv, eroul lui Houellebecq își scrutează propria viață și lumea din jurul lui cu un umor aspru și cu o virulență sfâșietoare.

extinde

Detalii produs

Autor: Michel Houellebecq

Traducător: Daniel Nicolescu

Data apariției: aprilie 2019

ISBN: 978-606-779-493-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 296

Dimensiuni: 13x20 cm

Editura: Humanitas Fiction

Titlu original: Serotonin

Pagini: 296

Limba: Română

Hârtie: 80g/m

Toate categoriile:
Ficțiune/ Literatură >> Literatură contemporană
Ficțiune/ Literatură >> Literatură universală
TOP Bookfest 2019
Speciale >> Grupul Humanitas
Speciale >> Scriitori francezi
Speciale >> Literatura la feminin
Speciale >> Catalog Cartepedia
Cuvinte cheie:
literatură contemporană, literatură universală, roman, rătăcire, nostalgie

Opinii editoriale

„După Supunere, Houellebecq devine din nou un seismograf al conteporaneității, iar Serotonină aduce un straniu ecou al crizei «vestelor galbene». Scriitorul își radicalizează teoriile pesimiste, ilustrând prin intermediul personajelor sale năruite felul în care detestă neoliberalismul, infantilismul consumerist, ipocrizia atitudinii cool. Însă Houellebecq vrea de asemenea, să creadă în binefacerile și harul lacrimilor. Și atunci, e posibilă mântuirea?”

Livres Hebo
Michel Houellebecq
Michel Houellebecq
autor

Michel Houellebecq, pe numele său real Michel Thomas, s-a născut în...

vezi autor

Opinia cititorilor