TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
La soarele neîmblânzit
La soarele neîmblânzit
Vezi
galerie

La soarele neîmblânzit

de Michel Bussi

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #424171

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În Insulele Marchize, cel mai izolat arhipelag din lume, cu un dureros trecut colonial, cinci cititoare pasionate şi scriitoare aspirante au fost selectate de o editură pariziană să participe la un atelier de scriere creativă sub coordonarea unui romancier faimos. Un sejur de o săptămână la capătul lumii şi un singur scop: producerea unui bestseller cu totul original. Care ar fi însă cel mai bun început de roman?


Pe ţărmul negru scăldat de apele turcoaz ale Pacificului, cele cinci femei sunt pe cale să afle pe propria piele când o dispariţie misterioasă şi un simbol rău prevestitor transformă un exerciţiu literar într-un joc criminal. Împânzită de turişti veniţi pe urmele lui Paul Gauguin şi ale lui Jacques Brel în căutarea paradisului pierdut şi a străvechii culturi polineziene, insula Hiva Oa devine treptat scena bănuielilor şi a manipulărilor, unde oricine poate să mintă şi... să moară. Fiindcă în inima pădurii tropicale, sub ochii neliniştitori ai straniilor tiki întruchipând fiinţe pe jumătate oameni, pe jumătate zei, cineva a ucis. Şi va ucide din nou.


Un roman polifonic despre rănile adânci ale istoriei şi puterea literaturii, unde aşteptările sunt înşelate la fiecare pas, iar glasul fermecător al Maïmei, adolescenta care investighează, împreună cu poliţistul Yann, morţile misterioase de pe insulă, va face deliciul cititorilor, strecurând în această atmosferă de coşmar o notă de prospeţime şi un umor savuros.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Michel Bussi

Traducător: Cristina Jinga

Data apariției: iunie 2022

Titlu original: Au soleil redouté

ISBN: 978-973-46-8895-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 440

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: anchetă, moarte, pasiune, secret

 

Opinii editoriale

La soarele neîmblânzit ne poartă într-un colţ de lume care merită să fie cunoscut dincolo de cântecele lui Brel, tablourile lui Gauguin, operele lui Melville şi ale lui Stevenson. Istorie milenară, credinţe adânci şi tărâmul de origine al tatuajului.

ActuaLitté

Sub un cer paradiziac, povestea unui infern din care nu există scăpare şi o enigmă în stilul Agathei Christie.

Le Figaro

Michel Bussi este unul dintre cei mai ingenioşi autori de romane poliţiste din Franţa.

The Sunday Times

Un roman palpitant, plin de răsturnări de situaţie.

Gala
Michel Bussi
Michel Bussi
Autor

Michel Bussi s-a născut în 1965 la Louviers (Haute Normandie, Franţa) şi este sc...

vezi autor