TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pacientul englez PO-MIO-PACIEE-18-N-001
Pacientul englez
Vezi
galerie

Pacientul englez

de Michael Ondaatje

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #255506

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Laureat al Golden Man Booker Prize 2018 pentru cel mai bun roman distins cu The Man Booker Prize în ultimii 50 de ani

Roman ecranizat în regia lui Anthony Minghella, cu Ralph Fiennes, Juliette Binoche şi Kristin Scott Thomas în rolurile principale. Un film laureat cu 9 Premii Oscar.

Pacientul englez are drept personaje centrale patru oameni cu existenţa pustiită, împinşi de hazard sub acoperişul unei foste mănăstiri italiene, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. E vorba de Hana, o infirmieră amorţită de spectacolul suferinţei şi morţii atîtor soldaţi îngrijiţi; Caravaggio, un hoţ şi spion mutilat, dependent de morfină; Kip, un genist sikh care-şi pune zilnic viaţa în pericol dezamorsînd bombe; şi mai e misteriosul pacient cu trupul ars, de nerecunoscut, îngrijit de Hana, pe care lumea îl ia drept englez şi care începe să dezvăluie o poveste de dragoste, cu aventuri în deşert şi scene de război, ce ajunge să-i bîntuie şi să-i transforme pe ascultătorii săi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Michael Ondaatje

Traducător: Monica Wolfe-Murray

Data apariției: iulie 2018

Titlu original: The English Patient

ISBN: 978-973-46-7509-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

Teme: Al Doilea Război Mondial, iubire, război

 

Opinii editoriale

„Pana îndemînatică a lui Ondaatje ţese ca într-o pînză istoriile unor oameni înlănţuiţi fără scăpare în tot soiul de poveşti de dragoste şi război. Pacientul englez este o capodoperă a ficţiunii contemporane.” 

Don DeLillo

„Un roman ca un covor zburător, a cărui magie face lumile apuse şi timpurile uitate să-şi spună povestea… o carte ca un vis, cum rar au mai apărut în ultimii ani.” 

Time

„Avioane dispărute misterios în pustietăţile nepătrunse ale deşertului, episoade de spionaj care-ţi taie respiraţia, descoperiri arheologice în inima Saharei, bombe cu ceas care stau să explodeze în orice clipă… iată ce ne trebuia: un roman viu, vibrant, puternic.” 

The Spectator