TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Femei de Oscar HF-MEB-FEMEDO-20-N-001
Vezi
galerie

Femei de Oscar

de Melanie Benjamin

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #309001

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Autoarea bestsellerurilor internaționale Lebedele de pe Fifth Avenue și Soția aviatorului ne oferă un nou roman cuceritor care imaginează prietenia și parteneriatul creativ dintre două simboluri ale Hollywoodului. Legendele unei epoci – Mary Pickford, Frances Marion, Charlie Chaplin, Rudolph Valentino, Lillian Gish, Louis B. Mayer – prind viață altfel decât sub reclamele luminoase, devin mai umane, dar și mai seducătoare.

 

Într-un univers dominat de bărbați, așa cum era Hollywoodul la începutul secolului XX, două femei visează nu doar la o carieră în cinema, ci și să schimbe gustul publicului, venind cu idei noi, îndrăznețe. Una joacă în filme de mare succes, cealaltă scrie scenarii și regizează. Lumea filmului le recunoaște talentul, le premiază cu Oscaruri și le consacră definitiv. Lumea reală se dovedește însă a fi mai puțin generoasă și le rezervă altfel de surprize.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Melanie Benjamin

Data apariției: martie 2020

Titlu original: The Girls in the Picture

ISBN: 978-606-779-643-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 392

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: prietenie, creativitate, feminism, succes

 

Opinii editoriale

„Un roman plin de strălucirea vechiului Hollywood și cu detalii adevărate despre carierele istorice ale celebrelor Marry Pickford și Frances Marion. Un elogiu captivant al unei prietenii legendare.”

Real Simple

„În epoca #MeToo, Femei de Oscar este o mărturie bine-venită și tulburătoare despre cum au reușit două tinere să-și facă o carieră la Hollywood. Melanie Benjamin descrie afecțiunea și înstrăinarea dintre Mary Pickford și Frances Marion cu intuiție și compasiune. În timp ce decernarea premiilor Oscar e umbrită de scandaluri de hărțuire sexuală, noi, cititorii, ne putem delecta cu această fină analiză a prieteniei dintre două vedete hollywoodiene care și-au pus amprenta asupra evoluției filmului.”

USA Today

„Să găsești inspirație într-un roman despre atmosfera hollywoodiană e un dar neașteptat, iar Melanie Benjamin ni-l oferă din plin în Femei de Oscar.”

NPR
Melanie Benjamin
Melanie Benjamin
Autor

Născută pe 24 noiembrie 1962 la Indianapolis, Melanie Benjamin a studiat la Indi...

vezi autor