TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Michelangelo ereticul HF-MAS-MICHEE-21-P-001
Vezi
galerie

Michelangelo ereticul

de Matteo Strukul

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #366495

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Între adevăr istoric și invenție narativă, romanul lui Matteo Strukul îl aduce în prim-plan pe Michelangelo Buonarroti într-un moment de tensiune cu Biserica și ne oferă imaginea fascinantă a unui oraș – Roma – și a unei lumi pline de conspirații și trădări, dar și de prietenie profundă și iubire. 

 

Michelangelo ereticul este povestea unei scurte perioade (1542–1547) din viața genialului artist, când, grație și prieteniei cu Vittoria Colonna, cunoscută poetă a Renașterii italiene, aderă la grupul Spiritualilor, care-și propunea o schimbare în sânul Bisericii Catolice tot mai corupte. Spiritualii intră însă în vizorul Inchiziției, și doar prestigiul imens îl salvează pe Michelangelo de la a fi declarat eretic și tratat ca atare. Toate frământările sale legate de o Biserică de care era tot mai dezamăgit sunt perfect sintetizate în opera descrisă de el ca „tragedia” vieții sale, monumentul funerar al Papei Iulius II din biserica San Pietro in Vincoli, având drept figură centrală statuia lui Moise. Nemulțumit de faptul că Moise, așa cum îl sculptase, privește spre altar, Michelangelo reușește în doar două zile să modifice traiectoria privirii profetului, întorcându-i capul spre lumina ferestrei.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Matteo Strukul

Traducător: Gabriela Lungu

Data apariției: februarie 2021

Titlu original: The Electric Michelangelo

ISBN: 978-606-779-766-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, creativitate, prietenie

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Opinii editoriale

„Romanul surprinde fragila umanitate a geniului toscan care a știut să-și transforme în artă revolta, riscându-și nu numai cariera, dar și viața. Imaginând Renașterea, Matteo Strukul o descrie ca pe una dintre perioadele cele mai  misterioase ale istoriei.”

Vanity Fair
Matteo Strukul
Matteo Strukul
Autor

Matteo Strukul s-a născut în 1973, la Padova. A studiat Dreptul la Universitatea...

vezi autor