TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Monopoliștii. Obsesia, furia și scandalul din spatele celui mai iubit joc de societate din lume AI-MAP-MOFISD-19-N-001
Monopoliștii. Obsesia, furia și scandalul din spatele celui mai iubit joc de societate din lume
Vezi
galerie

Monopoliștii. Obsesia, furia și scandalul din spatele celui mai iubit joc de societate din lume

de Mary Pilon

Id: #264028

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Monopoliștii: Obsesia, furia și scandalul din spatele celui mai iubit joc de societate din lume / The Monopolists: Obsession, Fury, and the Scandal Behind the World's Favorite Board Game de Mary Pilon este povestea, chiar mai palpitantă decât jocul în sine, a jocului de societate Monopoly. O poveste adevărată, alcătuită dintr-o serie de legende cu iz de început de secol XX, din care nu lipsesc intrigile, minciuna și răzbunările. 

 

Istoria MONOPOLY se întinde pe aproape 100 de ani, debutând la începutul anilor 1900 în Washington, D.C, unde o cunoaștem pe Elizabeth Magie (Lizzie) fiica unui ziarist celebru, stenografă, scriitoare, actriță și inventatoare talentată, sau, așa cum o  numea mama ei, „o femeie cu idealuri înalte”. Cu o personalitate complexă și o fire rebelă, nu întotdeauna bine-înțeleasă, ea se ridică cu mult peste condiția femeilor din generația ei, reușind să realizeze foarte multe lucruri în primul rând datorită curajului și îndrăznelii cu care a fost înzestrată. 

 

În 1904, Lizzie Magie brevetează LANDLORD’S GAME, precursorul a ceea ce milioane de jucători vor cunoaște mai târziu sub numele de MONOPOLY, și care reprezintă un protest al autoarei la adresa capitalismului.

 

Sfârșitul romanului scris de Mary Pilon ne poartă în America de la începutul anilor ‘80, când adevărata istorie a jocului MONOPOLY este recunoscută oficial, și odată cu ea, le sunt recunoscute meritele tuturor celor care au contribuit la scrierea acestei povești complicate și controversate: Lizzie Magie, quakerii din Atlantic City, zecile, dacă nu sutele sau miile de jucători ai versiunii inițiale a jocului, Ralph Anspach și litigiul ANTI-MONOPOLY. La fel de adevărat este și faptul că numele lui Charles B. Darrow va rămâne etern legat de cel al jocului MONOPOLY, în ciuda minciunii pe care s-a clădit această legătură.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mary Pilon

Data apariției: august 2019

Titlu original: The Monopolists: Obsession, Fury, and the Scandal Behind the World's Favorite Board Game

ISBN: 978-606-913-486-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Act și Politon

Teme: societate

 
Toate categoriile:
Cărți Ficțiune >> Cărți Contemporane