TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Rătăcirile fetei nesăbuite HF-MVL-RTCIFN-20-N-001
Vezi
galerie

Rătăcirile fetei nesăbuite

de Mario Vargas Llosa

Titlu apărut în colecția Seria de autor Mario Vargas Llosa la Humanitas Fiction

Id: #318066

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Rătăcirile fetei nesăbuite este un roman despre bucuria şi caznele unei iubiri clandestine urmărite de-a lungul a patru decenii, pe trei continente, dar şi o cronică a lumii postbelice care, asemenea fetei nesăbuite, a avut nevoie de mult timp pentru a-şi recăpăta inocenţa şi pentru a învăţa să iubească.

 

În vara anului 1950, Ricardo Somocurcio trece de la pantaloni scurţi la pantaloni lungi. Petrecerile se ţin lanţ în cartierul Miraflores din Lima, iar viaţa este trăită în ritm de mambo. Până când Ricardo se îndrăgosteşte de Lily. Pentru totdeauna. O pierde şi o regăseşte, mereu sub un alt nume, în scenarii variate: Lima burgheză, apoi Parisul revoluţionar al anilor '60, Londra hippy din '70, Japonia modernă. El este „băiatul bun”, care visează să trăiască la Paris şi crede că întâlnirile lor ţin de destin. Ea este „fata rea”, o aventurieră calculată, care crede că întâlnirile lor ţin doar de hazard.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mario Vargas Llosa

Traducător: Gabriela Ionescu

Data apariției: noiembrie 2020

Titlu original: Travesuras de la niña mala

ISBN: 978-606-779-714-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 340

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: destin, iubire, adevăr, fericire, trădare, Cultură

 

Opinii editoriale

„Un roman despre dragostea de astăzi, despre erotism, un roman cu întâlniri, cu despărţiri, cu suferinţe, trădări, dăruire, dar şi cu mult adevăr, în care Vargas Llosa, cu metodă de entomolog, analizează cu minuţie condiţia umană, precum atât de admiratul său Flaubert în Educaţia sentimentală [...]. Iar ideea de roman pentru Vargas Llosa este aceea de «experienţă totalizantă a condiţiei umane».”

El País
Mario Vargas Llosa
Mario Vargas Llosa
Autor

Mario Vargas Llosa s-a născut în 1936 la Arequipa, în Peru, şi a copilărit în Bo...

vezi autor