TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Paradisul de după colț HF-MVL-PARDDC-21-N-001
Vezi
galerie

Paradisul de după colț

de Mario Vargas Llosa

Titlu apărut în colecția Seria de autor Mario Vargas Llosa la Humanitas Fiction

Id: #371417

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Unde ar fi de găsit Paradisul? Într-o societate egalitară care trebuie edificată sau într-un efort de întoarcere la valorile lumii primitive?

 

Două vieţi: Flora Tristán, care se dă de ceasul morţii în lupta ei pentru drepturile femeii şi muncitorilor, şi Paul Gauguin, cel care îşi descoperă pasiunea pentru pictură şi lasă baltă existenţa burgheză ca să trăiască în Tahiti, unde caută o lume încă necontaminată de convenţiile occidentale. Două concepţii despre sex: cea a Florei, care vede în el doar un instrument de dominare masculină şi alunecă ocazional într-o experienţă lesbiană, şi cea a lui Gauguin, care îl simte ca pe o forţă vitală esenţială, o dată chiar la nivel homosexual, de vreme ce ajută la expansiunea creativităţii sale. Ce au în comun aceste două vieţi opuse, dincolo de relaţia de familie – Flora fiind bunica pe linie maternă a lui Gauguin?

 

În Paradisul de după colţ, Mario Vargas Llosa ilustrează prin două cronici paralele lumea utopiilor din secolul XIX, relatând amănunţit aspiraţia paradiziacă a celor doi eroi şi decăderea lor, inevitabilă când o idee ajunge să fie aplicată mecanic.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mario Vargas Llosa

Traducător: Mariana Sipoș

Data apariției: aprilie 2021

Titlu original: El Paraíso en la otra esquina

ISBN: 978-606-779-810-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 396

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, creativitate, feminism, Queer, LGBT, familie

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Lecturi nu tocmai uşoare, de luat la mare depărtare! Sunt cărţi care şi-au găsit loc în bagajul meu de-a lungul timpului. Singurul criteriu pe care l-am avut în alegerea lor a fost să nu mă gândesc pr......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Romanul lui Vargas Llosa are în prim-plan două personaje istorice, utopica Flora Tristán și pictorul Paul Gaugain, și este dovada capacității scriitorului de a recrea trecutul prin forța imaginației, permițându-ne să extragem varii, dar nu mai puțin contradictorii opțiuni morale.”

El Cultural
Mario Vargas Llosa
Mario Vargas Llosa
Autor

Mario Vargas Llosa s-a născut în 1936 la Arequipa, în Peru, şi a copilărit în Bo...

vezi autor