TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Conversaţie la Catedrală
Vezi
galerie

Conversaţie la Catedrală

de Mario Vargas Llosa

Titlu apărut în colecția Seria de autor Mario Vargas Llosa la Humanitas Fiction

Id: #382356

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Catedrala invocată de Vargas Llosa nu este locul sacru al reculegerii, în care sufletul îşi găseşte liniştea, refugiul solitar, împăcarea. Ironic şi paradoxal, acest nume îl poartă o crâşmă mizeră de la periferia Limei anilor ’60, cu mese şchioape, cu fum de ţigară şi mirosuri grele, cu gesturi şi vorbe obscene. Iată fundalul pe care se desfăşoară conversaţia celor doi protagonişti, proveniţi din categorii sociale diferite, dar pe care îi revoltă absurdul aceleiaşi lumi în descompunere.

 

„Dacă ar trebui să salvez din foc numai unul dintre romanele mele, acesta ar fi Conversație la Catedrala” declara Vargas Llosa. După cum au subliniat criticii, prin această carte a izbutit să dea viață romanului total. La peste cincizeci de ani de la publicare, romanul său are o arhitectură amplă și măreția unei catedrale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mario Vargas Llosa

Data apariției: mai 2021

Titlu original: Conversación en la Catedral

ISBN: 9786067798838

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 620

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: absurd

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Llosa este un adevărat maestru atunci când vine vorba de construirea romanelor istorice la limita dintre adevăr și ficțiune, iar Conversație la catedrală este probabil cel mai bun exemplu. „La Catedra......“

citește mai mult
Cartepedia Cartepedia

,,Scriitori care m-au impresionat (Llosa şi Le Clézio), scriitor ale cărui piese de teatru traduse în limba română nu se găsesc nicăieri (Harold Pinter), scriitori pe care i-am întâlnit la Bucureşti (Or......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Cu o ambiție demnă de maeștrii romanului secolului XIX precum Balzac, Dickens sau Galdós, însă cu o tehnică menită să-l apropie de moștenitorii lui Flaubert și Henry James, Vargas Llosa a început un registru complet al realităților politice, sociale, economice și culturale din Peru.”

The New York Times
Mario Vargas Llosa
Mario Vargas Llosa
Autor

Mario Vargas Llosa s-a născut în 1936 la Arequipa, în Peru, şi a copilărit în Bo...

vezi autor