TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Femeile lui Lazăr CV-MAS-FEMELL-21-N-001
Vezi
galerie

Femeile lui Lazăr

de Marina Stepnova

Titlu apărut în colecția Byblos la Curtea Veche

Id: #371149

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a II-a
 

Descriere produs

Roman dublu câștigător al premiului literar Bolșaia Kniga

 

Romanul Marinei Stepnova acoperă aproape un secol de istorie și îi oferă cititorului un tablou detaliat al „marelui imperiu“, în tușe ferme și culori tari: precaritatea vieţii și a morţii într-o așezare evreiască, traiul refugiaţilor într-un oraș siberian în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, nomenclatura sovietică în epoca ei de aur, universul aproape concentraţionar, mutilant, al școlii ruse de balet.

 

Figura centrală a poveștii este Lazăr Lindt, geniu al știinţei sovietice și deținător jovial al unei origini evreiești neasumate. Identitatea lui se construiește din perspectiva femeilor care îi influenţează destinul: marea lui iubire este Marusia, soţia mentorului său, de la care primește cea mai caldă, generoasă și durabilă afecţiune – cea maternă; marea ne-iubire este Galina Petrovna, cea care îi devine soţie sacrificând visul modest al fericirii domestice, iar sacrificiul ei dă naștere unei forţe de nestăvilit – cea a urii conjugale. Una singură, Lidocika, nepoata lui Lazăr Lindt, orfana ajunsă în grija bunicii neiubitoare, primește șansa de a alege.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Marina Stepnova

Traducător: Antoaneta Olteanu

Coperta de: Némethi András Barna

Data apariției: martie 2021

Titlu original: Zhenshiny Lazarya

ISBN: 9786064408037

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: iubire, război

 

Din blogul Cartepedia

Mihai Pricopoaia Mihai Pricopoaia

,,Marina Stepnova recreează, într-un stil propriu, inconfundabil, un întreg secol de istorie a Rusiei. Folosindu-se de un personaj masculin, a cărui umbră acoperă întreagă scriere, femeile din titlu, fi......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

Unul dintre cele mai bune romane din ultimii douăzeci de ani.

Zahar Prilepin, Moskovski Komsomoleț

Eroii Marinei Stepnova sunt mereu intelectuali ai orașelor – oameni de știinţă, medici –, a căror viaţă este prezentată prin intermediul unor relaţii complicate cu femeile… Stilul scriitoarei este extraordinar, fiind o elevă a lui Nabokov și Oleșa (după cum cred eu). Lucrează frazele cu măiestrie, are un lexic deloc uzat și un simţ foarte bun al ritmului.

Pavel Basinski, Rossiiskaia gazeta
Marina Stepnova
Marina Stepnova
Autor

Marina Stepnova s-a născut în 1971 în orașul Efremov din regiunea Tula. A crescu...

vezi autor